Classification MCQ 3


20 Questions MCQ Test Logical Reasoning for CLAT | Classification MCQ 3


Description
This mock test of Classification MCQ 3 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Classification MCQ 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Classification MCQ 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Classification MCQ 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Classification MCQ 3 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution: Cot is a kind of bed. generally, a bed for small children, like a crib, is called cot. while sheet, quilt and pillow are different kinds of bedding. so, cot is the odd one out.
QUESTION: 2

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 3

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

D is the correct option as drone is a Male bee while others are females i.e; doe is the female deer, bitch is female dog and a witch is called sorceress. 

QUESTION: 4

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

B is the correct option.bajra, wheat, rice are the main cereal whereas mustard is used as a spice. Hence, Mustard is the odd one out.

QUESTION: 5

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 6

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 7

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

The correct option is D.
All except Drone are females

QUESTION: 8

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 9

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 10

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 11

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 12

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 13

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 14

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:
QUESTION: 15

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

The correct option is D.
It has a lower melting point than others. Melting point of aluminium is 660.3°. It has a low melting point because it is not a transition metal. It has weaker metallic bonds. It has less density.

QUESTION: 16

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

The correct option is D.
All except Needle are used for cutting

QUESTION: 17

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

The correct option is D.

all except Chandelas were associated with ancient kingdoms in southern India, while Chandelas formed a kingdom in north India

QUESTION: 18

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

C is the correct option.Centrifugation works at a high speed whereas the rest of OTHERS work at a really slow speed.

QUESTION: 19

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

D is the correct option. Cuboid is a 3D shape while the rest of others are 2D shapes.

QUESTION: 20

Directions: In this following question, four words have been given, out of which three are alike in some manner and the fourth one is different. Choose the odd one out. 

Solution:

Related tests