Conjunction MCQ 1


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Conjunction MCQ 1


Description
This mock test of Conjunction MCQ 1 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Conjunction MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Conjunction MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Conjunction MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Conjunction MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Although they listen to me (A) / but their actions (B) / prove otherwise (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘but’ by ‘yet’

QUESTION: 2

He treats (A) / us as (B) / slaves. (C) / no error (D)

Solution:

No error

QUESTION: 3

Most of the girls are doing (A) / their post graduation because (B) / they may get good husbands. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘because’ by ‘so that’

QUESTION: 4

Such was his pronunciation (A) / as (B) / I could not understand him. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘as’ by ‘that’

QUESTION: 5

He asked (A) / that who (B) / I was. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘that’

QUESTION: 6

I am interested (A) / in such books (B) / that are interesting. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘that’ by ‘which’.

QUESTION: 7

Each member of the alliance (A) / agrees to take such action (B) / that it deems necessary. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘that’ by ‘as’.

QUESTION: 8

She looked at him (A) / in such distress (B) / as he had to look away. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘as’ by ‘that’.

QUESTION: 9

This film is interesting (A) / and the previous one (B) / was boring. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘and’ by ‘but’.

QUESTION: 10

It is difficult to know (A) / whether (B) / you are selected or not. (C) / no error (D)

Solution:

No error

QUESTION: 11

He has no other chance (A) / but to start (B) / his own business. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘but by ‘than.

QUESTION: 12

They had hardly finished (A) / their meals that at once (B) / they resumed their duty. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘that’ by ‘when’.

QUESTION: 13

I don’t know whether (A) / Raj is equally (B) / good as Vimal. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘equally’ by ‘as’.

QUESTION: 14

He (A) / will return (B) / on either Monday or Tuesday. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘on either Monday or Tuesday’ by ‘either on Monday or on Tuesday’.

QUESTION: 15

He is (A) / not honest and not (B) / truthful. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘not honest and not’ by ‘neither honest nor’.

QUESTION: 16

He has no other business (A) / but to play (B) / with computers. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘but’ by ‘than’.

QUESTION: 17

Be smart (A) / not only in dress (B) / and also in action. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘and also’ by ‘but also’.

QUESTION: 18

Hardly had I reached the airport (A) / where I learned about (B) / the powerful bomb explosion. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘where’ by ‘when’.

QUESTION: 19

My book has been missing (A) / from my room (B) / till yesterday. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘till’ by ‘since’.

QUESTION: 20

The manager of the bank was busy; (A) / so he asked them to come and see him (B) / between two to three in the afternoon. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘to’ by ‘and’.

Related tests