Current Affairs 21st To 27th Jan 2019


22 Questions MCQ Test Current affairs For CLAT 2019 | Current Affairs 21st To 27th Jan 2019


Description
This mock test of Current Affairs 21st To 27th Jan 2019 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 22 Multiple Choice Questions for CLAT Current Affairs 21st To 27th Jan 2019 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Current Affairs 21st To 27th Jan 2019 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Current Affairs 21st To 27th Jan 2019 exercise for a better result in the exam. You can find other Current Affairs 21st To 27th Jan 2019 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

India's rank at Edelman Trust Index is __

Solution:

With 52 points India ranks at the second position.

QUESTION: 2

The first inter-state bridge connects which two states?

Solution:

1.2 km long bridge connects Punjab & J&K

QUESTION: 3

Pakke Paga hornbill Fest was declared as the state festival of which state?

Solution:

Arunachal Pradesh.

QUESTION: 4

Rank of India at 'Most Innovative Country Index' __

Solution:

India is at 54th and Sweden Topped it.

QUESTION: 5

Who is elected as the new CEO of Yes Bank?

Solution:

Ravneet Gill, who earlier was the CEO of Deutschland Bank.

QUESTION: 6

India to enter the __ mergers & acquisition club 

Solution:

$100 billion club

QUESTION: 7

Reliance Industries Limited to acquires stakes in which two companies?

Solution:

RIL to acquire 66% in DEN & 51.3% in Hathway

QUESTION: 8

Numaligarh Refinery is located in which state?

Solution:

Located in Assam, got the Best Mini Ratna PSU Award.

QUESTION: 9

The currency of Madagascar is __

Solution:

Ariary.

QUESTION: 10

Saina Nehwal won which of the following tourneys?

Solution:

She won Indonesian Master's after Carolina Marin retired.

QUESTION: 11

IAFTX was conducted at ?

Solution:

College of Military Engineering, Pune.

QUESTION: 12

Mohd. Shami became the fastest bowler to reach 100 wickets in ___

Solution:
QUESTION: 13

KalamSat launched with which Satellite launch vehicle?

Solution:

PSLV C44 launched from Sriharikota.

QUESTION: 14

Which city is selected as the 'World Capital for Architecture for 2020'? 

Solution:

Rio-de-Janeiro, declared by UNESCO.

QUESTION: 15

Which state set up a 'Save Tiger Protection Force'?

Solution:

Telangana set up a 112 member 'Save Tiger Protection Force'.

QUESTION: 16

Railway Protection Force(RPF) launched an all women wing at Guwahati. What was its name?

Solution:

'JYOMATI BAHINI'

QUESTION: 17

Who was honored with the Sansad Ratna Award?

Solution:

Anurag Singh Thakur is a member of 16th Lok Sabha from Hamirpur in Himachal Pradesh in India

QUESTION: 18

Which Film won the best film award at Producer's Guild Awards?

Solution:
QUESTION: 19

Who will be awarded the Sheikh Saud International Award?

Solution:

CNR Rao - Chintamani Nagesa Ramachandra Rao FRS, also known as C. N. R. Rao, is an Indian chemist who has worked mainly in solid-state and structural chemistry. He currently serves as the Head of the Scientific Advisory Council to the Prime Minister of India

QUESTION: 20

Parthasarathy Mukherjee was appointed as the CEO and MD of which of following Banks?

Solution:

Lakshmi Vilas Bank

QUESTION: 21

Sitanshu Yashchandra will get the __ Saraswati Samman.

Solution:

The Saraswati Samman is an annual award for outstanding prose or poetry literary works in any 22 Indian language listed in Schedule VIII of the Constitution of India.

QUESTION: 22

The capital city of Burkina Faso is __

Solution:

Ouagadougou, also known as Wagadugu.

Related tests