Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019


20 Questions MCQ Test Current affairs For CLAT 2019 | Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019


Description
This mock test of Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019 exercise for a better result in the exam. You can find other Current Affairs 7 Jan To 13 Jan 2019 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The theme for the 4th edition of Raisina dialogue was 

Solution:

'A world recorder' was the theme for the 4th edition of raisina dialogue 

QUESTION: 2

'Web-Wonder-Women' campaign launched by which ministry?

Solution:

It was launched by women and child ministry

QUESTION: 3

'Ama ghare LED' camp and distribution of KHUSHI napkins were recently undertaken by which state?

Solution:

'Ama ghare LED' camp and distribution of KHUSHI napkins were recently undertaken by Odisha

QUESTION: 4

Who inaugurated the national youth parliament in New Delhi?

Solution:

Rajyavardhan, minister of State for Ministry of Youth Affairs and Sports in the Government of India

QUESTION: 5

Byorung bridge in Arunachal Pradesh is __

Solution:

With 300 m , it's the longest steel-cable bridge of the country

QUESTION: 6

The first state to introduce universal basic income also happens to be the first organic state of the country, name its chief minister.

Solution:

The state is Sikkim and its Chief Minister is Mr.Chamling

QUESTION: 7

Andaman became the first island-state to be operated under UDAN scheme. UDAN stands for __

Solution:

UDAN Scheme (Udan Yojana) – Cheap Airfare Scheme by Indian Govt

QUESTION: 8

India ranks at 79th position in Henley Passport Index, which is topped by

Solution:

Japan has been ranked at the 1st position

QUESTION: 9

'Felix Tshisekedi', is the president-elect of which country? 

Solution:

DR Congo, earlier known as 'Zaire'

QUESTION: 10

Abdul Hamid is the 16th President of which country?

Solution:

Bangladesh , whose capital is Dhaka and currency is Taka.

QUESTION: 11

Which country has withdrawn from UNO-backed Anti-corruption Commission?

Solution:

Gautemala has decided to quit the commission

QUESTION: 12

WEF says India will be __ largest consumer market by 2030?

Solution:

India to be third largest consumer market by 2030, China to be 1st followed by USA.

QUESTION: 13

'Pasargad Bank' to open a branch in which city?

Solution:

Iran's Pasargad bank to open a brach in mumbai

QUESTION: 14

Birendra Singh, to be the Chef de mission of the 2020 Tokyo Olympics, is the president of which body?

Solution:

Indian Wrestling Federation

QUESTION: 15

MC Mary Kom is the World Champion of boxing in which category?

Solution:

48-kg category

QUESTION: 16

Who won the Maharashtra Open Tennis Championship?

Solution:

Kevin Anderson beat Ivo Karlovic to win the Tourney.

QUESTION: 17

Which team won the Hopman Cup?

Solution:

Switzerland's Roger Federer and Belinda Bernie won it

QUESTION: 18

Which Country to host the Africa Cup of Nations 2019?

Solution:

Egypt will host it for 2019

QUESTION: 19

Namita Gokhale's novel, 'Things to leave behind', has won her which award?

Solution:
QUESTION: 20

Malala Yousufzai's latest release is titled ___

Solution:

Malala Yousufzai's latest release is titled 'we are displaced'

Related tests