CAT  >  MBA Exams Mock Test Series and Past Year Question Papers  >  General Knowledge MCQ Quiz - 2 Download as PDF

General Knowledge MCQ Quiz - 2


Test Description

30 Questions MCQ Test MBA Exams Mock Test Series and Past Year Question Papers | General Knowledge MCQ Quiz - 2

General Knowledge MCQ Quiz - 2 for CAT 2022 is part of MBA Exams Mock Test Series and Past Year Question Papers preparation. The General Knowledge MCQ Quiz - 2 questions and answers have been prepared according to the CAT exam syllabus.The General Knowledge MCQ Quiz - 2 MCQs are made for CAT 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for General Knowledge MCQ Quiz - 2 below.
Solutions of General Knowledge MCQ Quiz - 2 questions in English are available as part of our MBA Exams Mock Test Series and Past Year Question Papers for CAT & General Knowledge MCQ Quiz - 2 solutions in Hindi for MBA Exams Mock Test Series and Past Year Question Papers course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for CAT Exam by signing up for free. Attempt General Knowledge MCQ Quiz - 2 | 30 questions in 30 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study MBA Exams Mock Test Series and Past Year Question Papers for CAT Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 1

Which states jointly topped the ease of doing business ranking in the list prepared by the World Bank in partnership with the Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) and Ministry of Commerce and Industry?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 1

Solution: Option 1.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 2

Who won the coveted Man Booker Prize in 2015?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 2

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 3

Who was conferred with the 2016 Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 3

Solution: Option 2.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 4

The Yankee Stadium in New York is associated with

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 4

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 5

Who is the 23rd the Director of Lai Bahadur Shastri National Academy of Administration (LBSNAA)?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 5

Solution: Option 2.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 6

Which of the following are objectives of the “KIRAN” scheme for women scientists launched by Union Ministry of Science and Technology?

i. To increase the number of women researchers in India.

ii. Provide research grants particularly to those female researchers and technologists who had to take a break in career owing to household reasons.

iii. Bring about, as far as achievable, gender parity in the field of Science and Technology.

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 6

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 7

Sahara Force India clinched a historic fourth position overall, their best ever, in the Formula One Championships this season. Which of the following drivers represented Force India?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 7

Solution: Option 1.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 8

Who was recently appointed as the Chairman of the National Highways Authority of India (NHAI)?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 8

Solution: Option 1.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 9

Which country surpassed Saudi Arabia to become India’s top crude oil supplier?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 9

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 10

Recently, the Government launched a portal and mobile app that caters to complaints and tracks flights. What is the name of this portal and mobile app?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 10

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 11

Name the word of the year by Oxford Dictionary.

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 11

Solution: Option 1.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 12

Which of the following ships is third in the series of indigenously designed guided missile destroyer (last of the ships in the Project 15 A) which was commissioned into the Indian Navy by the Defence Minister in Mumbai?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 12

Solution: Option 2.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 13

What is the name of the 2016 Joint Military Exercise conducted between India and China?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 13

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 14

Who was recently elected as the President of the International Hockey Federation?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 14

Solution: Option 2.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 15

Which Indian actor recieved the Best Performance by an Actor Award at the Asia Pacific Screen Awards 2016 held at Brisbane, Australia?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 15

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 16

Which village in Gujarat has earned the coveted tag of becoming India’s first digital village?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 16

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 17

What was the theme for the 13th World Robot Olympiad held at India Expo Mart, Greater Noida?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 17

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 18

Which was the first state in the country to adopt a resolution to support the demonetisation of Rs. 500 and Rs. 1000 notes?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 18

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 19

What is the currency of Egypt?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 19

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 20

In which state did Bharti Airtel launch India's first payments bank services that offers 7.25% interest rate on savings accounts?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 20

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 21

Which movie won the best film award in the recently concluded 47th International Film Festival of India?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 21

Solution: Option 2.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 22

The Centre announced a new committee to form a strategy to expedite the process of transforming India into a cashless economy. Who is head of this committee?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 22

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 23

Which of the following countries won their maiden David cup tennis title?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 23

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 24

Which of the following countries hosted the 13th World Robot Olympiad ?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 24

Solution: Option 3.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 25

Which Indian city hosted the India-China 'Hand-In-Hand 2016' joint training exercise?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 25

Solution: Option 1.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 26

According to global travel search engine, Skyscanner, which of the following countries is the most preferred destinations among Indian travellers during 2015-2016?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 26

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 27

Veteran Congress leader Ram Naresh Yadav was the former governor of which of the following states?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 27

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 28

Which of the following cities opened its doors to the world’s first Bollywood theme park?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 28

Solution: Option 1.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 29

Who among the following is elected as new president of Hockey India?

Detailed Solution for General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 29

Solution: Option 4.

General Knowledge MCQ Quiz - 2 - Question 30

Which of the following words is declared as the ‘word of the year 2016’ by oxford dictionary?

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code
Information about General Knowledge MCQ Quiz - 2 Page
In this test you can find the Exam questions for General Knowledge MCQ Quiz - 2 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for General Knowledge MCQ Quiz - 2, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice