Idioms & Phrases MCQ - 1


30 Questions MCQ Test | Idioms & Phrases MCQ - 1


Description
This mock test of Idioms & Phrases MCQ - 1 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Idioms & Phrases MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Idioms & Phrases MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Idioms & Phrases MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Idioms & Phrases MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Take something with a pinch of salt

Solution:
QUESTION: 2

From the horse’s mouth

Solution:

This comes straight from the horse’s mouth, so it has to be believed.

QUESTION: 3

On the rocks

Solution:

Their marriage is on the rocks.

QUESTION: 4

Going to the dogs

Solution:

In the 1960s the country was fast going to the dogs.

QUESTION: 5

To kick the bucket

Solution:

The old lady finally kicked the bucket.

QUESTION: 6

Pass the buck

Solution:

Elected political leaders cannot pass the buck for crisis decisions to any alternative source of authority.

QUESTION: 7

Lay by the heels

Solution:

It was absolutely necessary to lay his murderer by the heels.

QUESTION: 8

Vexed question

Solution:

“Mercy killing should be granted or not” has become a vexed question.

QUESTION: 9

Under the rose

Solution:

He is selling confidential documents under the rose.

QUESTION: 10

Without rhyme or reason

Solution:

Don’t shout at anyone without rhyme or reason.

QUESTION: 11

Down in the mouth

Solution:

Tim’s looking very down in the mouth.

QUESTION: 12

Draw the long bow

Solution:

I am tempted to be naughty and make you laugh; but I won’t draw the long bow.

QUESTION: 13

Dutch courage

Solution:

Dutch courage makes them feel so much more confident.

QUESTION: 14

Will o’ the wisp

Solution:

Making her accept the proposal is will o’ the wisp.

QUESTION: 15

Ride coattails

Solution:

I don’t think he would get promoted without riding his boss’s coattails.

QUESTION: 16

Gall and wormwood

Solution:

Ever since I lost the election for school president, I only feel gall and wormwood when I think of my unworthy opponent.

QUESTION: 17

Go all out

Solution:

The company went all out for Sam’s retirement party, making it a gala affair and sparing no expense.

QUESTION: 18

Tongue in cheek

Solution:

She explained, tongue in cheek, that he was busy with housecleaning.

QUESTION: 19

Mend fences

Solution:

Angelena is trying to mend fences with her dad.

QUESTION: 20

Beggar description

Solution:

The house was a horrible mess. The place beggared description.

QUESTION: 21

Flip the bird

Solution:

Michael just flipped him the bird.

QUESTION: 22

Foot the bill

Solution:

His parents can’t afford to foot the bill for his college education.

QUESTION: 23

Fire and brimstone

Solution:

The preacher’s sermon was full of fire and brimstone.

QUESTION: 24

Dog days of summer

Solution:

I’m roasting – I suppose we should expect that on the dog days of summer.

QUESTION: 25

Dead Ringer

Solution:

Our waiter was a dead ringer for Humphrey Bogart.

QUESTION: 26

Cup of joe

Solution:

I can’t even function in the morning until I’ve had my first cup of joe.

QUESTION: 27

Break a leg

Solution:

“Break a leg!” shouted the stage manager to the heroine.

QUESTION: 28

Bend over backwards

Solution:

We have bent over backwards to ensure a fair trial for the defendants.

QUESTION: 29

A chip on your shoulder-

Solution:

I had a dirty great chip on my shoulder. I thought everybody was against me.

QUESTION: 30

Full monty

Solution:

Their wedding was magnificent, with a champagne reception, three-course dinner and a band – the full monty.

Related tests