Idioms & Phrases MCQ - 2


30 Questions MCQ Test | Idioms & Phrases MCQ - 2


Description
This mock test of Idioms & Phrases MCQ - 2 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Idioms & Phrases MCQ - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Idioms & Phrases MCQ - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Idioms & Phrases MCQ - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Idioms & Phrases MCQ - 2 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Around the bend

Solution:

I think this job is sending me around the bend.

QUESTION: 2

By a long shot

Solution:

You haven’t done your share of the work by a long shot.

this phrase is usually used in negative sentences.

QUESTION: 3

Halcyon days

Solution:

She recalled the halcyon days of childhood.

QUESTION: 4

Hit below the belt

Solution:

Fred was hit below the belt and suffered considerably.

QUESTION: 5

Be off colours

Solution:

He had flu a couple of months ago and he’s been a bit off-colour ever since.

QUESTION: 6

Make a hash

Solution:

They’ve made a hash of their financial affairs.

QUESTION: 7

Man of straw

Solution:

He was accused by his opponents of being a man of straw and lacking in decisiveness.

QUESTION: 8

Once for all

Solution:

We have to decide, once and for all, whether we want to ask Dad for money.

QUESTION: 9

Rock the boat

Solution:

We certainly don’t want anyone rocking the boat just before the election.

QUESTION: 10

Swelled head

Solution:

Don’t get a swelled head from all this success.

QUESTION: 11

Throw one’s hat over the wall

Solution:

You will not succeed until you throw your hat over the wall.

QUESTION: 12

Hit a nerve

Solution:

I think I hit a nerve with my comments about divorce

QUESTION: 13

Have been made

Solution:

the police started chasing the thief as he had been made

QUESTION: 14

Pull something off

Solution:

Do you think you can pull off this deal?

QUESTION: 15

Grist for the mill

Solution:

These seemingly useless data will be grist for the mill when he lodges a complaint.

QUESTION: 16

Street Arabs

Solution:

the street Arabs gave him an awful time

QUESTION: 17

Yeoman’s service

Solution:

Sardar Patel did a Yeoman’s service by welding numberless states into one strong nation.

QUESTION: 18

Out and out

Solution:

Neta ji Subhash Chander Bose was a patriot out and out.

QUESTION: 19

Quixotic project

Solution:

Being not worldly wise he wasted all his money in quixotic projects

QUESTION: 20

Give a wide berth

Solution:

We should give a wide berth to selfish people.

QUESTION: 21

Down and out

Solution:

he was down and out when his factory was burnt to the ground

QUESTION: 22

Few and far between

Solution:

the houses in this remote village are few and far between

QUESTION: 23

Foul play

Solution:

foul play destroys the fun of life

QUESTION: 24

Get into a scrape

Solution:

by signing the bond he will get into a scrape

QUESTION: 25

Cast a slur

Solution:

taking bribe will cast a slur on the honour of your family

QUESTION: 26

Call names

Solution:

he has a bad habit of calling names

QUESTION: 27

By dint of

Solution:

you can succeed by dint of hard work only

QUESTION: 28

Cheek by jowl

Solution:

many poor people live cheek by jowl in a small room

QUESTION: 29

Come to a pass

Solution:

the accident came to a pass due to negligence of the driver

QUESTION: 30

Assume airs

Solution:

after becoming an IAS officer, he has assumer airs

Related tests