Idioms & Phrases MCQ - 3


30 Questions MCQ Test | Idioms & Phrases MCQ - 3


Description
This mock test of Idioms & Phrases MCQ - 3 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Idioms & Phrases MCQ - 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Idioms & Phrases MCQ - 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Idioms & Phrases MCQ - 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Idioms & Phrases MCQ - 3 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Stand-offish

Solution:

he is an arrogant and a stand-offish person

QUESTION: 2

Take after

Solution:

Michael takes after his father

QUESTION: 3

Put up with

Solution:

I can no longer put up with her

QUESTION: 4

To roll heads

Solution:

the company has decided to roll heads in the next quarter

QUESTION: 5

Pell mell

Solution:

everything was done pell mell as we got the order at the eleventh hour

QUESTION: 6

Pin prick

Solution:

we should ignore such pin pricks and get on with the job

QUESTION: 7

Past master

Solution:

he is a past master in cheating others

QUESTION: 8

Narrow circumstances

Solution:

after his father’s death, he is living in narrow circumstances

QUESTION: 9

Lose the day

Solution:

my favourite football team lost the day

QUESTION: 10

Rank and file

Solution:

the extraordinary speeches of the great orators cannot be appreciated by the rank and file

QUESTION: 11

Fancy price

Solution:

I have paid a fancy price for this ordinary pen

QUESTION: 12

Democle’s sword

Solution:

The threat of a cut in funding is hanging over the Opera House like a sword of Damocles.

QUESTION: 13

Fabian policy

Solution:

Your Fabian policy will cost lives, time, and money

QUESTION: 14

Cut a sorry figure

Solution:

She cut a sorry figure in his maiden speech

QUESTION: 15

Judas kiss

Solution:

Chris received a Judas kiss from Charlotte

QUESTION: 16

Kangaroo court

Solution:

The rebels set up a kangaroo court and condemned the prisoners to summary execution

QUESTION: 17

Have finger in the pie

Solution:

Tess wants to have a finger in the pie. She doesn’t think we can do it by ourselves

QUESTION: 18

Green room

Solution:

The Shakespearian actors waited in the green room

QUESTION: 19

In the blues

Solution:

I don’t know what it is, but I am always in the blues on Sundays.

QUESTION: 20

Mare’s nest

Solution:

A much vaunted discovery later turned out to be a mare’s nest

QUESTION: 21

In the air

Solution:

news of his cold blooded murder is very much in the air

QUESTION: 22

Down in the dumps

Solution:

he is down in the dumps after his father’s death

QUESTION: 23

In the family way

Solution:

she has applied for leave as she is in the family way

QUESTION: 24

Get down to brass tacks

Solution:

the ruling party finally got down to brass tacks last week

QUESTION: 25

In the twinkling of an eye

Solution:

the house came down in the twinkling of an eye

QUESTION: 26

Hold the fort

Solution:

our soldiers held the fort and proved their vaylor

QUESTION: 27

Hot water

Solution:

your cousin is in hot water due to his controversial speech

QUESTION: 28

Egg on

Solution:

he egged me on to drive faster

QUESTION: 29

Put off

Solution:

the meeting has been put off indefinitely

QUESTION: 30

Over head and ears

Solution:

Helena was over head and ears in love with Demetrius

Related tests