Jan Revision Test. 2019


13 Questions MCQ Test Current affairs For CLAT 2019 | Jan Revision Test. 2019


Description
This mock test of Jan Revision Test. 2019 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 13 Multiple Choice Questions for CLAT Jan Revision Test. 2019 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Jan Revision Test. 2019 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Jan Revision Test. 2019 exercise for a better result in the exam. You can find other Jan Revision Test. 2019 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Where is the International rice Research Institute Located?

Solution:
QUESTION: 2

The new Chief Information Commissioner is:

Solution:

Current Chief Information Commissioner is Sudhir Bhargava and 1st was Wajib Habibullah.

QUESTION: 3

Panj Tirath is located in which country?

Solution:

Panj Tirath is Hindu religious site located in Hashtnagri in Peshawar, Khyber Pakhtunkhwa, Pakistan. It is over 1000-yr-old Hindu religious site. Panj Tirath derived its name from the five pools of water present there. It was declared as the national heritage of Pakistan.

QUESTION: 4

Where is the Indus food meet 2019 was organized at?

Solution:

The Indus Food meet is a mega international food exposition organized at India Exposition Mart, Greater Noida in Uttar Pradesh on January 14 and 15. The event is organized jointly by Trade Promotion Council of India (TPCI) and Department of Commerce.

QUESTION: 5

NASA's Juno Probe is related to which planet?

Solution:

SATCAT no. Juno is a NASA space probe orbiting the planet Jupiter. It was built by Lockheed Martin and is operated by NASA's Jet Propulsion Laboratory.

QUESTION: 6

Veer Savarkar Internationa Airport is located at__

Solution:

The Veer Savarkar International Airport (also known as Port Blair Airport) is a customs airport located at south of Port Blair and is the main airport of the Andaman and Nicobar Islands of India.

QUESTION: 7

1st state to introduce universal basic income is __

Solution:

Sikkim will be the first state to roll out Universal Basic Income (UBI) and has started the process to introduce the unconditional direct cash transfer scheme. Sikkim’s ruling party, the Sikkim Democratic Front (SDF), has decided to include UBI in its manifesto ahead of the Assembly election in 2019 and aims to implement the scheme by 2022.

QUESTION: 8

India's largest steel cable bridge is named what?

Solution:

India's longest 300-metre single lane steel cable suspension bridge was inaugurated by Arunachal Pradesh Chief Minister Pema Khandu. The bridge across the Siang river at Yingkiong in Upper Siang district has been named Byorung Bridge.

QUESTION: 9

India's rank at Henley Passport Index is?

Solution:

India is at 79th while Japan has topped it.

QUESTION: 10

Felix Tshisekedi is the new president of which country?

Solution:

Tshisekedi had been elected President of the Democratic Republic of the Congo in the elections held on 30 December 2018.

QUESTION: 11

Who won the Maharashtra Open Title?

Solution:

Kevin Anderson won the Maharastra open title by deafeating ivo karvolic.

QUESTION: 12

Sushila Devi Literature Award was given to whom?

Solution:

Namita Gokhale won the Sushila Devi Literature Award for her novel Things to Leave Behind in January 2019. She was awarded in the 'Best Book of Fiction Written by a Woman Author' category at the inaugural edition of Bhopal Literature and Art Festival, 2019.

QUESTION: 13

Who was appointed as the CEO of  IDFC Bank?

Solution:

Related tests