Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY


15 Questions MCQ Test English HoneyComb Class VII | Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY


Description
This mock test of Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 7 Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY exercise for a better result in the exam. You can find other Lesson 10: The Story Of Cricket (Test 1)- Level 1 EASY extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
*Multiple options can be correct
QUESTION: 1

____________ is an integral part of a healthy life.

Solution:

Sport is an integral part of a healthy life. (According to lesson)

for more refference, check the before you read paragraph's first sentence.

*Multiple options can be correct
QUESTION: 2

___________ appears to be the most appealing national entertainment today.

Solution:

Refference: Before you read paragraph

*Multiple options can be correct
QUESTION: 3

What is meant by the word 'bat'?

Solution:

Refference: Page- 139

*Multiple options can be correct
QUESTION: 4

What is the above image?

Solution:

Refference: Page- 140

QUESTION: 5

What is the length of the pitch?

Solution:

Refference: Page- 140

QUESTION: 6

The first written ‘Laws of Cricket’ were drawn up in _________.

Solution:

Refference: Page- 140

QUESTION: 7

The ball must be between _______ ounces.

Solution:

Refference: Page- 140

QUESTION: 8

By __________, three days had become the length of a major match.

Solution:

Refference: Page- 141

*Multiple options can be correct
QUESTION: 9

Which was the first Indian Community to westernise?

Solution:

Refference: Page- 143

QUESTION: 10

What was the name of the first Indian Cricket Club?

Solution:

Refference: Page- 143 and 144

*Multiple options can be correct
QUESTION: 11

Parsi clubs were funded and sponsored by Parsi businessmen like the ___________.

Solution:

Refference: Page- 144

QUESTION: 12

When was the foundation of the Indian National Congress laid?

Solution:

Refference: Page- 145

QUESTION: 13

Who is this?

Solution:

Refference: Page- 145

QUESTION: 14

India entered the world of Test cricket in ______.

Solution:

Refference: Page- 145

QUESTION: 15

The small countries of the Caribbean together make up the _________.

Solution:

Refference: Page- 146

Similar Content

Related tests