Lexical Analysis (Basic Level) - 1


10 Questions MCQ Test Mock Test Series - Computer Science Engg. (CSE) GATE 2020 | Lexical Analysis (Basic Level) - 1


Description
This mock test of Lexical Analysis (Basic Level) - 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Lexical Analysis (Basic Level) - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Lexical Analysis (Basic Level) - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Lexical Analysis (Basic Level) - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Lexical Analysis (Basic Level) - 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In analyzing the compilation of PL/I program, the term “Machine independent optimization” is associated with

Solution:

The code optimization phase [i.e. machine independent optimization] attempts to improve the intermediate code, so that faster-running machine code will result.
Hence, it is associated with the creation of more optimal matrix

QUESTION: 2

In analyzing the compilation of PL/I program the description “resolving symbolic address (lables) and generating machine language” is associated with

Solution:

The final phase of the compiler is the generation of target code, consisting of relocatable machine code or assembly code. Intermediate instruction are each translated into a sequence of machine instructions that perform the same task. A crucial aspect is the assignment of variables to registers.

QUESTION: 3

In analyzing the compilation of PL/I program the description “creation of more optimal matrix” is associated with

Solution:

In analysing the compilation of PL/I program the description "creation of more optimal matrix” is associated with machine independent optimization.

QUESTION: 4

In analyzing the compilation of PL/I program, the term “lexical analysis” is associated with

Solution:

The main task of lexical analyser is to read the input characters and producers as output  sequence of tokens that the parser uses for syntax analysis.

QUESTION: 5

The translator is best described as

Solution:

Translator is a system software. Generally, it comes with the operating system.

QUESTION: 6

Resolution is externally defined symbols is performed by

Solution:

Resolution is generally done during linking. Hence, linker does this

QUESTION: 7

A simple two-pass assembler does which of the following in the first pass?
1. It allocates space for the literals.
2. It computes the total length of the program.
3. It builds the symbol table for the symbols and their values.
4. It generates code for all the load and stores register instruction.

Solution:

Simple two-pass assembler:
1. Allocates space for the literals.
2. Computers the total length of program (syntax analysis).
3. Builds the symbol table for the symbols and their values.

QUESTION: 8

A compiler is

Solution:

A compiler is a software program that accepts a program written in a high level language and generate object code.

QUESTION: 9

A loader is

Solution:

A loader is a program that place programs into memory and prepare them for execution.

QUESTION: 10

Which of the following are language processors?

Solution:

Assembler is a language processor to process assembly language

Similar Content

Related tests