Nouns - Practice (MCQ)


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Nouns - Practice (MCQ)


Description
This mock test of Nouns - Practice (MCQ) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Nouns - Practice (MCQ) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Nouns - Practice (MCQ) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Nouns - Practice (MCQ) exercise for a better result in the exam. You can find other Nouns - Practice (MCQ) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Select the correct noun.

Danny

Solution:

Danny is a proper noun as it refers to the name of a particular person. Also note that it is capitalised. Hence, it is not a common noun.

QUESTION: 2

Cat

Solution:

Cat is a common noun because it represents a class of animal.

QUESTION: 3

Teacher

Solution:

Common nouns are words that name general people, places, things or ideas. Proper nouns name a specific person, place or thing. For example, teacher is a common noun and 'Miss Bernard' is a proper noun.

QUESTION: 4

Professor Martin

Solution:

Common nouns are words that name general people, places, things or ideas. Proper nouns name a specific person, place or thing. For example, teacher is a common noun and 'Professor Martin' is a proper noun. 

QUESTION: 5

Mouse

Solution:

These are words used to refer to something generic. For instance, while we might capitalize “Mickey Mouse” as the name of a particular cartoon character,
In the same way, mouse is the name of the animal, hence it is the common noun.
 

QUESTION: 6

Christmas

Solution:

Christmas is a holiday celebrated on December 25th of every year. It is a proper noun since it refers to a holiday. Since all proper nouns are capitalized, Christmas is also capitalized.

QUESTION: 7

Laptop

Solution:

Lenovo is a proper noun which could be taken as laptop if mentioned.

QUESTION: 8

New York Times

Solution:

A proper noun names a specific person, place, or thing, while a proper adjective modifies a specific person, place, or thing. Proper nouns and proper adjectives are capitalized. 
New York Times is a Proper Noun.

QUESTION: 9

San Francisco Zoo

Solution:

Proper Noun : It is capitalized and names a special person, place, or thing.
So,San Francisco Zoo is a name of zoo in San Francisco
It is a proper noun.

QUESTION: 10

Zoo

Solution:

The word 'zoo' on its own functions as a common noun referring to a general place where people can visit displays of animals.

Related tests