Olympiad Test: Analogy And Classification - 2


10 Questions MCQ Test National Cyber Olympiad Class 5 | Olympiad Test: Analogy And Classification - 2


Description
This mock test of Olympiad Test: Analogy And Classification - 2 for Class 5 helps you for every Class 5 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 5 Olympiad Test: Analogy And Classification - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Analogy And Classification - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 5 students definitely take this Olympiad Test: Analogy And Classification - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Analogy And Classification - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 5 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Gill is related to Lamellae in the same way as Lung is related to

Solution:

Second is the oxygen absorbing part of the first.

QUESTION: 2

Dwell is related to Denizen in the same way as Inherit is related to

Solution:

When denizen dwells, he occupies the place.
When heir inherits, he occupies the throne.

QUESTION: 3

Solicitous is related to Concern in the same way as Verbose is related to

Solution:

First exhibits the second.

QUESTION: 4

Mouse is related to Cat in the same way as Fly is related to 

Solution:

Second feeds on the first.

QUESTION: 5

Brain is related to Cranium in the same way as Pearl is related to

Solution:

First is enclosed by the second.

QUESTION: 6

Horse is related to Hay in the same way as Cow is related to

Solution:

Second is the food for the first.

QUESTION: 7

Abduction is related to Kidnapping in the same way as Larceny is related to

Solution:

The word in each pair is synonyms.

QUESTION: 8

Street is related to Lane in the same way as Road is related to

Solution:

Second is a narrower form of the first.

QUESTION: 9

Concert is related to Theatre in the same way as Banquet is related to

Solution:

Second is the place where the first is held.

QUESTION: 10

Statue is related to Shape in the same way as Song is related to

Solution:

Second is the criteria by which the quality of the first is determined.

Related tests