Olympiad Test: Coding Decoding - 2


20 Questions MCQ Test National Cyber Olympiad Class 8 | Olympiad Test: Coding Decoding - 2


Description
This mock test of Olympiad Test: Coding Decoding - 2 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 8 Olympiad Test: Coding Decoding - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Coding Decoding - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Olympiad Test: Coding Decoding - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Coding Decoding - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

If in a certain language RULES is coded as RELUS, then how will ATLAS be coded?

Solution:

Letters placed at the even places in the given word interchange their position to define its code.

QUESTION: 2

If in a certain language STUDIES is coded as SIEDTUS, then how will ACCOUNT be coded?

Solution:

Letters placed at first, fourth and seventh places in the given word remain static, while the pair formed by letters placed at second and third gets replaced by pair formed by letters at fifth and sixth placed. The order of the letters in the pair also remains the same.

QUESTION: 3

If in a certain language CHAPTER is coded as BKZSSHQ, then how will BLEMISH be coded?

Solution:

Letters placed at odd places in the given word move these steps backward, while those placed at even placed move these steps forward in the alphabetic order to define the code.

QUESTION: 4

If in a certain language THEORIES is coded as HTOEIRSE, then how will BUSINESS be coded?

Solution:

The letters in the consecutive pairs of the given word interchange their respective positions to define its code.

QUESTION: 5

If in a certain language PEOPLE is coded as TISTPI, then how will CASUAL be coded ?

Solution:

Each letter in the given word has moved four steps ahead in the alphabetic order to define its code.

QUESTION: 6

If BORE = ERBO, what is SPAR?

Solution:

Letters change their position as:
1st becomes 3rd
2nd becomes 4th
3rd becomes 2nd
4th becomes 1st

QUESTION: 7

If CLEAR = RAELC, what is BEAUTY?

Solution:

The same letters are written in reverse order starting from the last letter.

QUESTION: 8

If ROUGH is written as ORRJE, how will you write SMOOTH

Solution:

Alternate letters are skipped in the backward and forward duration between the corresponding letters of group of letters and its code.

QUESTION: 9

If LOFTY is coded as LPFUY, DWARF will be written as

Solution:

Alternate letters are replaced between the corresponding letters of the group of word and its code.

QUESTION: 10

If PRICE is coded as SVNIL, cost will be coded as

Solution:

2, 3, 4, 5 letters are skipped between the corresponding letters of the group of word and its code.

QUESTION: 11

If JAILAPPAS is coded as AIJAPLASP, ECONOMICS will be coded as:

Solution:

Group of three letters are coded according to the following rule. The first letter is taken to the end of the group.

QUESTION: 12

In a certain code, MAHESH is written as NCIGTJ. In this code, NEELAM will be written as:

Solution:

First, third and fifth letters are replaced by next letters in the alphabet, while fourth, sixth are written by omitting a letter.

QUESTION: 13

In a certain code, FLOWER is written as SEXOMF, how ‘Garden’ be written in the code?

Solution:

Letters in the second, fourth, sixth position are replaced by letters following the alphabet and then the letters are written in the reverse order.

QUESTION: 14

In a code language, come is written as ‘XLNV’ And ‘ABLE’ as ‘ZYOV’, how would you write ‘MOLLY’ in that code.

Solution:

c is 3rd from beginning and x is 3rd from and o is 15th from beginning and L is 15th from end. M is 13th from beginning and N is 3rd from end E is 5th from beginning and V is 5th from end. In the same fashion, ABLE = ZROU and MOLLY = NLOOB

QUESTION: 15

If ‘CIGARETTE’ is coded as ‘GICERAETT’, then the word ‘DEMONSTRATION’ is coded as:

Solution:
QUESTION: 16

In a certain code, TRAIN is written as GIZRM, how will ‘FIGURE’ will be written in that code.

Solution:
QUESTION: 17

In a certain code, QUESTION is written as NXBVQLLQ, how is REPLY written in the code?

Solution:
QUESTION: 18

In certain code, CONDEMN is written as CNODMEN. How is TEACHE written in that code?

Solution:

The second and third letters and the fifth and sixth letters change places to make the code.

QUESTION: 19

In a certain code ‘SCRIPT’ is written as “TCQIQT”. How is “DIGEST” written in this code?

Solution:

SCRIPT – TCQIQT
T is next to s, c – c
Q comes before R, I – I
Q is next to P in English alphabet, T –T
DIGEST
E is next to D, I – I
F comes before G, E – E
T is next to S, T – T
DIGEST – EIFETT

QUESTION: 20

The lettein the word TEACHING may be rearranged as CHEATING. If you follow the same code, how will GRADIENT be written?

Solution:

In the given code first letter is placed at 5th position, 2nd at 3rd, 4th at 1st, and 5th at 2nd
→ DIRAGENT

Similar Content

Related tests