Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1


10 Questions MCQ Test Mathematical Olympiad Class 8 | Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1


Description
This mock test of Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Direct And Inverse Variations-1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A train is running at 36 km/hour. If it crosses a pole in 25 seconds, then what is its length?

Solution:


∴ Length of train = 10 × 25 = 250 m. 

QUESTION: 2

A garrison of 1500 men had provision for 38 days. However a reinforcement of 400 men arrived. For how many days will the provision last?

Solution:

If x is required no. of days then

QUESTION: 3

Manish can pack 260 bundles in 5 days. How many bundles can be pack in 7 days?

Solution:

If x is bundles can be pack in 7 days then

QUESTION: 4

A worker is paid ₹ 280 for 8 days work. If the total income of the month is ₹ 945. For how many days does he work?

Solution:

Let x be required no. of days then

QUESTION: 5

A bus is travelling at an average speed of 56 km/hour. How much distance it will travel in 15 minutes?

Solution:

If x is required distance then

QUESTION: 6

In 15 days, the earth picks up 1.2 × 108 kg of dust from the atmosphere. In how many days will it pick up 4.8 × 108 kg of dust?

Solution:

If x is required no. of days then

QUESTION: 7

If L and M vary inversely. When L is 10, M is 6. Which of the following is not a possible pair of corresponding values of L and M?

Solution:

Given

QUESTION: 8

If 28 persons can do a piece of work in 65 days. How many persons will do it in 35 days?

Solution:

If x is required persons then

QUESTION: 9

A 270 m long train is running at 81 km/hr. How much time will it take to cross a 225 m long platform?

Solution:

Here Speed of train = 81 km/hour

QUESTION: 10

By working 8 hours a day Ankur can copy a book in 18 days. How many hours a day should he work so as to finish the work in 12 days?

Solution:

If x is required time then