Olympiad Test : Integers - 2


20 Questions MCQ Test Maths Olympiad Class 6 | Olympiad Test : Integers - 2


Description
This mock test of Olympiad Test : Integers - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 6 Olympiad Test : Integers - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test : Integers - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Olympiad Test : Integers - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test : Integers - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

[37–(–6)] +[11–(–32)] = ?

Solution:

? = [37–(–6)] +[11–(–32)]
= (37+6) +(11+32) = 43 + 43 = 86

QUESTION: 2

The sum of two integers is –27. If one of them is 265 then what is the other?

Solution:

265 + x = –27
⇒ x = -27 - 265 = 292

QUESTION: 3

Subtract the sum of –1070 and 813 from 37.

Solution:

37-(-1070+813)
= 37 – (–257) = 37+257 =294

QUESTION: 4

What is the successor of –99?

Solution:

Successor of –99 = –99+1= –98

QUESTION: 5

What is the predecessor of –79?

Solution:

Predecessor of –79 = –79–1 = –80

QUESTION: 6

What is the sum of –23, 62, –57 & 13?

Solution:

Required sum = (–23) + 62 + (–57) + 13
= –23 + 62 – 57 + 13
= – 80 + 75 = –5

QUESTION: 7

What is additive inverse of –100?

Solution:
QUESTION: 8

5 + (–2) + (–7) + 6=?

Solution:

5 – 2 – 7 + 6 = 11 – 9 = 2

QUESTION: 9

–2 + (–7) + 3 + (6) + (–9) + 11=?

Solution:

–2 – 7 + 3 + 6 – 9 + 11
= –18 + 20 = 2 

QUESTION: 10

If –5 is added to 12 and result is subtracted from –7. Which number is obtained?

Solution:

Required result = –7 – (–5 + 12)
= –7 – 7 = –14

QUESTION: 11

Amir had Rs 28760 in his bank account and his wife Laxmi had a debt of ` 12380. What was their combined net balance?

Solution:

Net balance = 28760 – 12380 = Rs 16380

QUESTION: 12

What is the value of –5 – 26 + 17?

Solution:

 |–5 – 26 + 17| = |–31 + 17|=|– 14| = 14

QUESTION: 13

What should be added to 57 to obtain –79?

Solution:

57 + x = –79 ⇒ x = –79 –57 = –136

QUESTION: 14

Subtract –2473 from the difference of 5396 and 7896.

Solution:

(7896–5396) – (–2473)
= 2500 + 2473 = 4973

QUESTION: 15

What we will get when –49 is added to the difference of 72 and –99?

Solution:

– 49 + (72 – (– 99)]
= –49 + (72 + 99)
= –49 + 171 = 122

QUESTION: 16

What is the value of 1 + (–473) + (–375) + (–383) + (–283) + 1700

Solution:

Required value
= 1701– 473 – 375 – 383 – 283 
= 1701 – 1514 = 187

QUESTION: 17

The sum of two integers is –307. If one of them is –173 what is the other ?

Solution:

–173 + x  = – 307
⇒ x = –307 + 173
⇒ x = –134

QUESTION: 18

What is the value of (–705) + 487 + (–317) + 265?

Solution:

Required value
= (–705 – 317) + (487 + 265)
= –1022 + 752 = – 270

QUESTION: 19

Find the sum of predecessor of (–1709) and the successor of (–2305).

Solution:

Predecessor of –1709 = –1710
Successor of –2305 = – 2304
∴ Sum of 1710 & – 2304 = –4014

QUESTION: 20

Find the difference of negative of highest three digit number and smallest four digit number.

Solution:

Required difference
1000 – (–999) = 1000 + 999 = 1999

Related tests