Olympiad Test Level 1: Me and Others in My World- 1


10 Questions MCQ Test GK Olympiad for Class 2 | Olympiad Test Level 1: Me and Others in My World- 1


Description
Attempt Olympiad Test Level 1: Me and Others in My World- 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study GK Olympiad for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following is NOT correctly matched?

Solution:

Sibling's Son should be nephew.

QUESTION: 2

A .........makes earthen pots for us.

Solution:

Potter is a person who makes pottery,

QUESTION: 3

Who among the following is not a family member?  

Solution:

Maternal uncle, Paternal aunt and Brother-in-law are part of a joint family.

QUESTION: 4

Match the followings:

Solution:

Temple is a place of worship for Hindus. Mosque is a place of worship for Muslims. Church is a place of worship for Christians. Gurudwara is a place of worship for Sikhs.

QUESTION: 5

Karim's surnam e is Khan. Abdul Surname is Pathan. They belong to .............. 

Solution:

Members of same family have same surname, otherwise they belong to different family.

QUESTION: 6

The person in the given figure is a / an _______.

Solution:

Cobbler make and fix our shoes.

QUESTION: 7

Our skin gives us the sense of _______ .

Solution:

Skin is one of our sense organs and gives us the sense of touch.

QUESTION: 8

Hindus pray in________.

Solution:
QUESTION: 9

Which of the following body parts is called the 'Storehouse of Knowledge'?

Solution:

Brain is storehouse of knowledge as it stores all information.

QUESTION: 10

Shweta is the sister of my father. She is my______

Solution:

Shweta is my bua ji (aunt) as she is my father's sister.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code