Olympiad Test Level 1: Our Universe - 1


10 Questions MCQ Test Science Olympiad for Class 2 | Olympiad Test Level 1: Our Universe - 1


Description
Attempt Olympiad Test Level 1: Our Universe - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Science Olympiad for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following has its own light ?

Solution:

The Sun is the main source of natural light. The Moon and the Earth do not have their own light. The Moon reflects light from the Sun.

QUESTION: 2

State True or False (T/F)
A. The Moon and the planets are not the part of the solar system.
B. The Sun is the biggest star.

Solution:

The Moon and the planets are also the part of the solar system.

QUESTION: 3

Choose the CORRECT statement:

Q. Shadows are formed when

Solution:

Shadows are formed when a solid (opaque or translucent) object gets in the way of light.

QUESTION: 4

Life is possible on _______.

Solution:

The Earth has right mixture of air, heat and water which makes life possible on Earth.

QUESTION: 5

A shadow is longest _________.

Solution:

The Sun makes the longest shadows at the beginning and end of the day, when the Sun is lowest in the sky.

QUESTION: 6

What is INCORRECT about the Sun ?

Solution:

The Sun appears to rise from the east in the morning. 

QUESTION: 7

Choose the correct statement.A shadow is formed ________.

Solution:

Shadows can form anywhere and anytime when an object gets in the way of light. Shadows are formed on the opposite side of a source of light.

QUESTION: 8

What do we get from Sun ?

Solution:

The Sun the main source of natural light. It gives us light and heat.

QUESTION: 9

Which of the following is more than one in number in our solar system ?

Solution:
QUESTION: 10

______ is the third planet from the Sun.

Solution:
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code