Olympiad Test Level 2: Articles- 2


10 Questions MCQ Test English Olympiad for Class 3 | Olympiad Test Level 2: Articles- 2


Description
Attempt Olympiad Test Level 2: Articles- 2 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study English Olympiad for Class 3 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Match the following as per the correct usage of articles.

Solution:

A. Article 'a' is used before consonants hence; will match with uniform as the vowel 'u' is giving the sound of a consonant.
B. Article 'an' is used before vowels hence; will match with avocado 3.
C. Article 'the' is used before a specific ocean, The Indian Ocean 2.
D. no Article is used before a country's name, France 1.

QUESTION: 2

Direction: Fill in the passage with suitable articles.
Q. I had ______lots of fun.

Solution:
QUESTION: 3

Direction: Fill in the passage with suitable articles.
Q. ______ man was dressed up as Santa.

Solution:

Article 'a' is used before the word 'man' as it begins with a consonant sound 'm'. Also, the sentence isn't talking about any specific man.

QUESTION: 4

Direction: Fill in the passage with suitable articles.
Q. _____ big Christmas tree. 

Solution:

Article 'a' is used before the word 'big' as it begins with a consonant sound 'b'.

QUESTION: 5

Direction: Fill in the passage with suitable articles.
Q. There were ______many friends there. 

Solution:

No article comes before a determiner like 'many'.

QUESTION: 6

Direction: Choose the correct option to fill in the blank.

Q. Did you know the saying ‘________ grass is always greener on _____ other side’?.

Solution:

'the' is appropriately used at both places in the sentence because this statement is a common expression to compare situation of other people in our lives.

QUESTION: 7

Direction: Choose the correct option to fill in the blank.

Q. Many people are studying _______ child development at ______ universities all around the world.

Solution:

No article will be used in both the blanks as we do not use article before name of a subject/ course (chiid development) and many universities in general.

QUESTION: 8

Direction: Choose the correct option to fill in the blank.

Q. ___________ friend of mine said that __________ school bus has been cancelled because its broken.

Solution:

A comes before consonant 'f' and 'the' is used appropriately as the sentence is talking about the specific school bus.

QUESTION: 9

Direction: Fill in the blanks with appropriate articles.​

Q. I ate ______ cake you made yesterday.

Solution:

'the' is used appropriately as the sentence talks about the particular cake made 'yesterday'.

QUESTION: 10

Direction: Fill in the blanks with appropriate articles.​

Q. My mother teaches in _______ university.

Solution:

Usually we use article 'an' before vowel sounds and the word 'university' begins with a vowel 'u' however; the 'u' here is pronounced with a long vowel sound 'yew' therefore, we do not use an in this sentence.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code