Olympiad Test Level 2: Living and Non Living Things - 1


10 Questions MCQ Test Science Olympiad for Class 2 | Olympiad Test Level 2: Living and Non Living Things - 1


Description
Attempt Olympiad Test Level 2: Living and Non Living Things - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Science Olympiad for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Match the column (I) with column (II)

Solution:

Birds reproduce by laying eggs. Table is man-made things. Plant need food, air and water. House cloth and pen are non living things.

QUESTION: 2

Direction: Fill in the blanks in the passage given:

Q. The things which have life in them are called ____ things. For example birds have life and they can ____. Living things can ____ as birds lay eggs. Non-living things cannot ____ on their own. Some of the non-living things like water, wood and rock are ____ things.

Solution:

Living things can move, reproduce, grow but non living things cannot.

QUESTION: 3

Study the characteristics of H, I, J and K in the given table.

Which one is most likely to be a non-living thing?

Solution:
QUESTION: 4

Study the given classification table. Select the Incorrect option regarding it.

Solution:

News paper is a non living thing and cannot be added in living thing.

QUESTION: 5

Which of these is NOT correct?

Solution:

Non-living things can not feel. They do not have sense organs.

QUESTION: 6

Which of these row refers only to non-living things.

Solution:

Clouds, fire wood, pencil all are non-living things.

QUESTION: 7

Ramu kept some fishes in the bowl and filled the fish bowl with water. Then he covered it from the top and forget to add food into the fish bowl. After few days, he noticed that few of the fishes stopped moving. He started crying. As a friends, how will you stop Ramu from crying?


As a result, the amount of air dissolved in the water can  get reduced. If all the air was used up, the fish would die.

Solution:

Because fishes are living things and they need oxygen to breathe and food to survive.

QUESTION: 8

Which of the following object wasnever a part of living beings.

Solution:

Clay pot is made of mud and was never a part of living thing.

QUESTION: 9

Why do animals move from place to place?
(i) To look for food
(ii) To look for water
(iii) To look away from danger.
(iv) To look for shelter

Solution:

Animals move from one place to another for all about mentioned thing as they need, food, water, shelter and protection too.

QUESTION: 10

Which of the following process is not shown by the given process. What does the above diagram does not do: 

Solution:

The above diagram shows the process of germination in plants. And Plants do not move.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code