|1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? Download the App|
Which of the following has 5/8 of its contents shaded?
Rs. 87.50 = ___________ paise.
Rs. 87.50 = 87.5 × 100 paise
= 8750 paise
Six friends went for shopping. They bought the following items.
On the basis of the given information, fill in the blanks.
(A) spent Rs. 1,350 on shopping.
(B) spent the least amount.
(C) spent the most amount.
Which figure comes next in the given figure pattern?
To solve the figure patterns, identify the change from one item in a sequence to the next. Possible changes can be: Color, shape, rotation, size, etc.
Read the following passage and answer the question.
There are 4,836 apples in the first orchard. In the second orchard, there are 2,147 less apples as compared to the first orchard. In the third orchard, the number of apples is 1,935 more than the second orchard.
How many apples are there in the third orchard?
Apples in the third orchard
= 2689 + 1935 = 4624
Which of the following shapes have exactly eight vertices each?
Both cube and cuboid have exactly eight vertices each.
6952 packets of biscuits were bought for distribution on a School function. Of these 5868 packets were distributed. How many packets are left?
Packets left = 6952 – 5868 = 1084
Read the following information and answer the question.
Manan went to a toy shop and liked the following toys. He had Rs.130/- with him.
Bouncy Ball Rs. 30/-
Squeezy Duck Rs. 25/-
Push back Car Rs. 75/-
Train Rs. 80/-
Drum Rs. 70/-
Teddy Bear Rs. 95/-
How much money is left with Manan if he buys Squeezy Duck and Bouncy Ball?
Cost of squeezy duck and bouncy ball = Rs. 30 + Rs. 25 = Rs. 55 Money left = Rs. 130 – Rs. 55 = Rs. 75
Look at the figures below. Which of the following options shows those figures with their half portion shaded?
In other cases, half portions are not shaded in one of the figures or both of the figures.
Sarah has to run 34.75 m. She has already run for 17.58 m. How much more does Sarah has to run?
34.75 m – 17.58 m = 17.17 m