Olympiad Test Level 2: Our Country India- 1


10 Questions MCQ Test Science Olympiad for Class 2 | Olympiad Test Level 2: Our Country India- 1


Description
Attempt Olympiad Test Level 2: Our Country India- 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Science Olympiad for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Sachin Tendulkar, Salman Khan, Akshay kumar all live in the same city. In which city they are living?

Solution:

As Mumbai is the home of all actors and cricketer's.

QUESTION: 2

The national flower of India is____

Solution:

Lotus is our country's national flower and is grown in water.

QUESTION: 3

Which of the following festivals is celebrated in Chennai?

Solution:

Pongal is the main festival of the people living is chennai.

QUESTION: 4

Rashi Lives in Delhi, which of the following place/places you will find in the city?

Solution:

Jantar Mantar and Akshardham Temple.

QUESTION: 5

Rabindra Sarovar is located in:

Solution:

Rabindra Sarobar is an artificial lake in South Kolkata in the Indian state of West Bengal. The name also refers to the area surrounding the lake.

QUESTION: 6

 Which mode of transport is popular in Kolkata?

Solution:

Underground metro is the main mode of transport of the people living in kolkata.

QUESTION: 7

Name the national animal of India?

Solution:

Tiger is India's national animal rest all are wild animals.

QUESTION: 8

Who is called "father of the nation"?

Solution:

Mahatma Gandhi is called the "Father of the Nation" as he gave many contributions towards our freedom.

QUESTION: 9

When did our constitution was ammended?

Solution:

Our Constitution was amended on 26th January 1950.

QUESTION: 10

Which of the following is the capital of our country?

Solution:

New Delhi is the Capital of India. And is one of the Metro Cities Present in India.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code