Olympiad Test Level 2: Plants and Animals - 2


10 Questions MCQ Test GK Olympiad for Class 3 | Olympiad Test Level 2: Plants and Animals - 2


Description
Attempt Olympiad Test Level 2: Plants and Animals - 2 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study GK Olympiad for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

_____________ is grown on the slopes of hills.

Solution:

Tea is grown in the form of step farming because tea plantation needs heavy rainfall and no stagnant water.

QUESTION: 2

I am a bird hunted for food and also kept as a pet and my feathers are used for decorations. I am also the mascot for Froot Loops cereal. Who am I? 

Solution:

The bird is Toucan.

QUESTION: 3

Look at the two trees and pick out the correct statement.

Solution:

The leaves of papaya and coconut trees have different shapes. Also, the stems of the coconut tree are weak and the coconut tree only is a coastal plant.

QUESTION: 4

Which of the following should come in the empty box below?
Water from roots → ? → Water in the leaves

Solution:

The roots absorb water from the soil. The water then reaches different parts of the plant through the stem of the plant.

QUESTION: 5

Study the flow chart given below:
Plants → X → Lion
The arrow sign means “is eaten by”. Which of the following animals can X be?

Solution:

The only herbivore in the given options is goat which can complete this food chain. 

QUESTION: 6

The seed needs _________, ________ and _________ to grow.

Solution:

The seeds are sown below the soil. So, they do not need sunshine to grow. They need good soil along with warmth and sunshine to germinate.

QUESTION: 7

Look at the following figure: Which one of the following types of animals is this?

Solution:

Most of the arboreal animals have long tails and they live on trees.

QUESTION: 8

Match the following:

Solution:

A. Lion-2. Carnivore (meat-eater)
B. Human being-3. Omnivore( eat both plants and animals)
C. Hyena-4. Scavenger (eat dead organisms)
D. Buffalo-1. Herbivore (eat plants).

QUESTION: 9

I am a water plant that floats on water. I have beautiful flowers. Who am I ?

Solution:

Water lilies have evolved adaptations and they float on water.

QUESTION: 10

Vulture and wolf can be grouped together because :

Solution:

Vulture and wolf are grouped together as scavengers.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code