Olympiad Test: Number System -1


10 Questions MCQ Test Mathematics Olympiad Class 4 | Olympiad Test: Number System -1


Description
This mock test of Olympiad Test: Number System -1 for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Olympiad Test: Number System -1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Number System -1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Olympiad Test: Number System -1 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Number System -1 extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

99,999 is the greatest ________ digit number.

Solution:

Greatest 5 digit number = 99999

QUESTION: 2

Place value of 5 in 5,43,621 is ________.

Solution:

Place value of 5 in 5,43,621
= 5 × 100,000 = 500000 = 5 lakh

QUESTION: 3

Smallest 6 digit number = _________.

Solution:

Smallest 6 digit number = 1,00,000

QUESTION: 4

300000 + 20000 + 4000 + 200 + 2 = ________.

Solution:

We have 300000 + 20000 + 4000 + 200 + 2

QUESTION: 5

Ones period includes:

Solution:

The ones period consists of the digits in the hundreds, tens, and ones places.

QUESTION: 6

Lakhs period includes:

Solution:

The first period, called ones period, is formed with the first three digits of the number. The second period, called thousands period, is formed with the next two digits of the number. The third period, called lakhs period, is formed with the next two digits of the number.

QUESTION: 7

Thousands period includes:

Solution:

The ones period consists of the digits in the hundreds, tens, and ones places. The thousands period consists of the three places to the left of the ones period. The millions period consists of the three places to the left of the thousands period.

QUESTION: 8

Pick the odd one out :

Solution:

Apart from option d all others are used to define place value to number.

QUESTION: 9

We use ____________ to separate the periods.

Solution:

We use comma to separate the periods.

QUESTION: 10

4,37,283 is a ___________ number.

Solution:

Similar Content

Related tests