Olympiad Test: Number System -2


10 Questions MCQ Test Mathematics Olympiad Class 4 | Olympiad Test: Number System -2


Description
This mock test of Olympiad Test: Number System -2 for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Olympiad Test: Number System -2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Olympiad Test: Number System -2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Olympiad Test: Number System -2 exercise for a better result in the exam. You can find other Olympiad Test: Number System -2 extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Instead of putting comma, we can _____________ to separate the periods.

Solution:

Instead of putting comma, we can leave space to separate the periods.

QUESTION: 2

Ten lakhs comes in _________ period.

Solution:

Ten lakh comes in lakhs period

QUESTION: 3

Pick odd one out:

Solution:

1,23,456 is an even number. Rest all are odd numbers.

QUESTION: 4

Pick the odd one out:

Solution:

The answer is D because there is a different way of putting commas

QUESTION: 5

Pick the odd one out:

Solution:

The correct answer is d

Because it has a different way of putting commas.

QUESTION: 6

3,44,567 has ______________ lakhs.

Solution:

3,44,567 has 3 lakhs.

QUESTION: 7

3,44,567 has _____________ thousands

Solution:

the number has 4 on thousand's place

QUESTION: 8

3,44,567 has ______________ ones

Solution:

so it 7 has ones.

QUESTION: 9

3,44,567 has ______________ tens

Solution:

so it has 6 tens

QUESTION: 10

3,44,567 has _____________ hundreds

Solution:

The correct answer is C = 3,44,567

We take the value of this number. Always find place value by right side first number by right side 

2nd is tens ,3rd is hundreds , 4th is th.5th is tth. 6 th is lakh. So we can conclude that 5 is in hundred's places.

Related tests