Aditya spent 25 minutes on his home work last night. He started it at 5:50 pm. What time did he finish his homework?
Time at the start of work= 5:50pm
total time taken = 25 mins
So the time at the finish= 5:50+0.25= 5 hours and 75 minutes
Now 75 Minutes can be written as = 60 + 15 minutes
60 Minutes= 1 Hour so 75 minutes = 1 hour 15 minutes
So the total time is 5 hour + 1:15= 6:15 pm
The cricket match started at 8:00 pm. Each half was 45 minutes. What time did the first half end?
Start of match = 8:00 PM
time for one half= 45 minutes
so the time is 8:00 + 0.45= 8:45 PM
The school holiday starts in three weeks. School is open 5 days week. How many school days are left until the holiday?
School holidays are after 3 weeks
In a week Number of school days = 5
In 3 weeks Number of days = 5x3 = 15 school days
It takes 12 minutes to bathe a dog. How long would it take to bathe 10 dogs?
Time taken for 1 dog = 12 minutes
time taken for 10 dogs = 12x10=120 minutes
Morena started her homework at 7.20 p.m. She finished it at 8.05 pm. How long did she take to do the homework?
7:20 + 45 minutes= 7hour 65 minutes = 8:05 minutes (60 minutes=1 hour)
Find the odd one out.
January, July and May end with the letter y but november ends with the letter R.
00:01: First minute of the day : ______: Last minute of the day.
a day has 24 hurs so last hour is 23rd hour, and last minute means after 59 minutes of last hour which means 23:59
Ali took 54 minutes to walk to school. His brother took 18 minutes less to walk to the same school. How long did it take Ali’s brother to walk to school?
54 minutes - 18 minutes = 36 minutes
So 36 minutes is the time taken by his brother
The Khurana family is going to watch a movie at 5:50 pm. It is 11:20 pm right now. How long do they have to wait to see the movie?
Ayushi slept from 9:00PM until 7:00 AM. She had a bad dream and could not sleep from 2:45 am until 3:30 am. How many hours did she sleep?
From 9:00 PM to 7:00 AM, total hours= 10 hours
But she was not able to sleep for 2:45 to 3:30= 45 minutes
So actually she slept for 10 hours - 45 minutes = 9 Hours and 15 minutes