Simple Future Tense - Practice (Fill In The Blanks)


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Simple Future Tense - Practice (Fill In The Blanks)


Description
Attempt Simple Future Tense - Practice (Fill In The Blanks) | 10 questions in 10 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study Verbal Aptitude Basics Duplicated for CAT Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Fill in the Blanks with solutions are available for Practice, which would help you prepare for "Simple Future Tense" under English Language Grammar. You can practice these practice quizzes as per your speed and improvise the topic. The same topic is covered under various competitive examinations like - CAT, GMAT, Bank PO, SSC and other competitive examinations.

 

Fill in the blanks with the simple future tense.
 

I ---- (turn) twenty one next week.


Solution:

As it is a future indefinite tense, will + V1 should be used here.

QUESTION: 2

I think Lakers ---- (win) their next game.


Solution:

The tense talks about the future,
I think Lakers will win their next game.

QUESTION: 3

You should go with them, otherwise you ---- (get bored).


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: You should go with them, otherwise you will get bored.

QUESTION: 4

I really hope things ---- (get) better soon.


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: I really hope things will get better soon.

QUESTION: 5

I am starving, I ---- (have) a big burger.


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: I am starving, I will have a big burger.

QUESTION: 6

Somebody's at the door, I ---- (check) it out.


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: Somebody's at the door, I will check it out.

QUESTION: 7

If you can come early, I ---- (cook) a nice meal for you.


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: If you can come early, I will cook a nice meal for you.

QUESTION: 8

I promise, I ---- (not disappoint) you ever again.


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: I promise, I will not disappoint you ever again.

QUESTION: 9

The government ---- (help) you if you cannot afford to pay your medical bills.


Solution:

We use simple future tense to talk about future activities or statements. A present or future certainty is given by will + base form of the verb.
Therefore, the answer is: The government will help you if you cannot afford to pay your medical bills.

QUESTION: 10

Nobody ---- (be) home tonight so we can do whatever we want.


Solution:

(Nobody will be  at home tonight so we can do whatever we want.) 

{It  is grammatically correct because it is a simple - future tense, and we use (will be)  in it.}

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code