Simplification - MCQ 4


20 Questions MCQ Test Quantitative Ability for SSC CHSL | Simplification - MCQ 4


Description
This mock test of Simplification - MCQ 4 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Simplification - MCQ 4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Simplification - MCQ 4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Simplification - MCQ 4 exercise for a better result in the exam. You can find other Simplification - MCQ 4 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

(√3 + 1)² = ? + √12

Solution:

(√3 + 1)² = ? + √12
3 + 2√3 + 1 = ? + 2√3 = 4

QUESTION: 2

621 ÷ 27 * 2 – 37 = √?

Solution:

621 ÷ 27 * 2 – 37 = √?
23 * 2 – 37 = √? = 9
x = 81

QUESTION: 3

√? + 43 = √19881

Solution:

√? + 43 = √19881
√? = 141 – 43
x = 9604

QUESTION: 4

325 – (12)² + 75 = (?)² – 68

Solution:

325 – (12)² + 75 = (?)² – 68
325 – 144 + 75 + 68 = (?)²
(?)² = 324
x = 18

QUESTION: 5

(62.5 * 14 * 5) ÷ 25 + 41 = (?)³

Solution:

(62.5 * 14 * 5) ÷ 25 + 41 = (?)³
4375 ÷ 25 + 41 = (?)³
(?)³ = 216
x = 6

QUESTION: 6

48356 + 5412 – 736 = ? * 40

Solution:

48356 + 5412 – 736 = x * 40
53032 = x * 40
x = 1325.8

QUESTION: 7

538.24 – 193.42 + 343.91 = ?

Solution:

538.24 – 193.42 + 343.91 = 882.15 – 193.42 = 688.73

QUESTION: 8

(32.4 * 8 * 5 + 4) ÷ 26 + 14 = (?)²

Solution:

32.4 * 8 * 5 + 4 = 1300
1300 ÷ 26 + 14 = 64 => x = 8

QUESTION: 9

3/8 of 4/5 of 5/6 of 7450 = ?

Solution:

3/8 of 4/5 of 5/6 of 7450 = 3/8 * 4/5 * 5/6 * 7450
= 7450/4 = 1862.5

QUESTION: 10

44616 ÷ √? = 143 * 6

Solution:

44616 ÷ √? = 143 * 6
√?  = 2704

QUESTION: 11

45% of 300 + √? = 56% of 750 – 10% of 350

Solution:

45% of 300 + √x = 56% of 750 – 10% of 350
135 + √x = 420 – 35 ⇒ √x  = 250
x = 62500

QUESTION: 12

[(?)11/7/50] = [20/(?)10/7]

Solution:

[(?)11/7/50] = [20/(?)10/7] x3 = 1000
x = 10

QUESTION: 13

79296 ÷ √x =112*12

Solution:

√x = 79296 / 112*12
√x = 59
x = 3481

QUESTION: 14

1637 + 1832 = (45)² + (?)²

Solution:

1637 + 1832 = (45)² + (?)²
(?)² = 3469 – 2025 = 1444 => x = 38

QUESTION: 15

13498 + 8932 – 1159 = ? * 89

Solution:

13498 + 8932 – 1159 = ? * 89
x * 89 = 21271 => x = 239

QUESTION: 16

(37685 + 29452 – 41897) ÷ 250 = ?

Solution:

(37685 + 29452 – 41897) ÷ 250
= 25240 ÷ 250 = 100.96

QUESTION: 17

75 / ? = ? / 147

Solution:

x² = 75 * 147 => x = 105

QUESTION: 18

(32.4 * 8 * 5 + 4) ÷ 26 + 14 = (?)² 

Solution:

32.4 * 8 * 5 + 4 = 1300
1300 ÷ 26 + 14 = 64 => x = 8

QUESTION: 19

√(12 * 145 ÷ 6 + 34) = ?

Solution:

√(12 * 145 ÷ 6 + 34)
= √(290 + 34)
= 18

QUESTION: 20

5670 ÷ (28*13.5) = ? 

Solution:

5670 ÷ (28*13.5)
= 5670 ÷ 378 = 15

Related tests