Subject Verb Agreement MCQ 1


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Subject Verb Agreement MCQ 1


Description
This mock test of Subject Verb Agreement MCQ 1 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Subject Verb Agreement MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Subject Verb Agreement MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Subject Verb Agreement MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Subject Verb Agreement MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Each of these players(A) / have been warned (B) / not to repeat the silly mistake.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘have’ by ‘has’.

QUESTION: 2

Lime and soda (A) / is (B) / a digestive drink. (C) / no error(D)

Solution:

Lime and soda are Single phrase as bread and butter or day and night. So D is the correct option.

QUESTION: 3

The mother as well as her children(A) / were brought (B) / to the police station for interrogation.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘were’ by ‘was’.

QUESTION: 4

His benevolence and kindness(A) / are (B) / admired by his friends.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘are’ by ‘is’.

QUESTION: 5

She never has and never will (A) / allow her only son (B) / to join politics.(C) / no error(D)

Solution:

Add ‘allowed’ after ‘has’.

QUESTION: 6

Intelligence, as well as knowledge of the subject (A) / are required to grasp (B) / the meaning of the book.(C) / no error(D)

Solution:

The correct option is B.

Are in the sentence should be replaced by is.

As the subject is a singular form so ‘are’ is not suitable.

QUESTION: 7

Twenty officers have been dismissed and thirty left (A) / on their own(B) / no error(C)

Solution:

Add ‘have’ after ‘thirty’.

QUESTION: 8

Every word and every line (A) / in the poems of Wordsworth (B) / sings the blessings of nature.(C) / no error(D)

Solution:

Every word and every line are no two different things. They constitute one phase. So no error.

QUESTION: 9

So honestly he worked (A) / that he was rewarded (B) / by the Chairman of the company.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘he worked’ by ‘did he work’.

QUESTION: 10

Four miles (A) / are not  a long distance (B) / for a young person like you.(C) / no error (D)

Solution:

The correct option is B.

 Four miles is not a long distance for a young person like you.

QUESTION: 11

No sooner he was brought (A) / here than he began (B) / to feel uneasy.(C) / no error(D)

Solution:

Here, in the sentence, 

No sooner he was brought 

Replace "he was brought" by
"Was he brought"

It is grammatically correct.

QUESTION: 12

He, like the other members (A) / of his family, were left shelter less (B) / as a result of flood in the town.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘were’ by ‘was’.

QUESTION: 13

In old age, none of the relatives (A) / are prepared to come (B) / to the help of the old and the sick.(C) / no error(D)

Solution:

The correct option is B.

Are should be replaced by is.

QUESTION: 14

I don’t think (A) / five thousand rupees are a large sum (B) / for the work you are going to undertake.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘are’ by ‘is’.

QUESTION: 15

It were the students (A) / who wanted the teacher (B) / to declare holiday.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘were’ by ‘was’.

QUESTION: 16

So fast did he drive the motor car (A) / that even the best driver (B) / could not overtake him.(C) / no error(D)

Solution:

The sentence is correct.

QUESTION: 17

Everyone of the new Nursing Homes (a)/ coming up in the urban areas (b)/ need a lot (c) / of improvement (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is C.
Replace ‘Need’ by ‘Needs'.

QUESTION: 18

Never I have come across (A) / a man (B) / who is foolish to such an extent.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘I have’ by ‘have I’.

QUESTION: 19

He will be likely (A) / to take part in the ceremony (B) / provided he is granted leave.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘will be’ by ‘is’.

QUESTION: 20

Two - thirds of the majority (A) / are needs to pass (B) / the resolution for the impeachment of the President (C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘are’ by ‘is’.

Related tests