Synonyms MCQ - 1


30 Questions MCQ Test | Synonyms MCQ - 1


Description
This mock test of Synonyms MCQ - 1 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Synonyms MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Synonyms MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Synonyms MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Synonyms MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Retaliatory

Solution:

Retaliatory – (of an action) characterized by a desire for revenge (मुंहतोड़).

QUESTION: 2

Inclusions

Solution:

Inclusion (Noun) – the action or state of including or of being included within a group or structure (समावेश)(मुंहतोड़).

QUESTION: 3

Rhetoric

Solution:

Rhetoric (Noun) – the art of effective or persuasive speaking or writing, especially the exploitation of figures of speech and other compositional techniques 

QUESTION: 4

Eschew

Solution:

Eschew (Verb) – deliberately avoid using; abstain from

QUESTION: 5

5. Rebuff

Solution:

Rebuff – reject (someone or something) in an abrupt or ungracious manner

QUESTION: 6

Unbridle

Solution:

Unbridled (adjective) – uncontrolled; unconstrained

QUESTION: 7

Purport

Solution:

Purport (Verb) – appear to be or do something, especially falsely

QUESTION: 8

Repeal

Solution:

Repeal (Verb) – revoke or annul (a law or act of parliament)

QUESTION: 9

Impunity

Solution:

Impunity (Noun) – exemption from punishment or freedom from the injurious consequences of an action

QUESTION: 10

Deprecate

Solution:

Deprecate (Verb) – express disapproval of 

QUESTION: 11

Venial

Solution:

Explanation: Venial – denoting a sin that is not regarded as depriving the soul of divine grace.

QUESTION: 12

Constraint

Solution:

Explanation: Constraint – a limitation or restriction

QUESTION: 13

Obsequious

Solution:

Obsequious – obedient or attentive to an excessive or servile degree.

QUESTION: 14

Pallid

Solution:

Pallid – (of a person’s face) pale, typically because of poor health.

QUESTION: 15

Contraband

Solution:

Contraband – goods that have been imported or exported illegally.

QUESTION: 16

Cupidity

Solution:

Cupidity – greed for money or possessions

QUESTION: 17

Receptacle

Solution:

Receptacle – a hollow object used to contain something.

QUESTION: 18

Obsequious

Solution:

Obsequious – obedient or attentive to an excessive or servile degree.

QUESTION: 19

Labyrinth

Solution:

Labyrinth – a complicated irregular network of passages or paths in which it is difficult to find one’s way; a maze.

QUESTION: 20

Hoodwink

Solution:

Hoodwink – deceive or trick.

QUESTION: 21

Nonplussed

Solution:

Nonplussed – so surprised and confused that one is unsure how to react.

QUESTION: 22

Forswear

Solution:

Forswear – agree to give up or do without.

QUESTION: 23

Hoodwink

Solution:

Hoodwink – deceive or trick.

QUESTION: 24

Conscript

Solution:

Conscript – enlist (someone) compulsorily, typically into the armed services.

QUESTION: 25

Receptacle

Solution:

Receptacle – a hollow object used to contain something

QUESTION: 26

Cupidity

Solution:

Cupidity – greed for money or possessions.

QUESTION: 27

Pallid

Solution:

Pallid – (of a person’s face) pale, typically because of poor health.

QUESTION: 28

Venial

Solution:

Venial – denoting a sin that is not regarded as depriving the soul of divine grace.

QUESTION: 29

Revile

Solution:

Revile – criticize in an abusive or angrily insulting manner.

QUESTION: 30

Enigma

Solution:

Enigma – a person or thing that is mysterious or difficult to understand.

Related tests