Synonyms MCQ - 2


30 Questions MCQ Test | Synonyms MCQ - 2


Description
This mock test of Synonyms MCQ - 2 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Synonyms MCQ - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Synonyms MCQ - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Synonyms MCQ - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Synonyms MCQ - 2 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Nomadic

Solution:

Nomadic – living the life of a nomad; wandering.

QUESTION: 2

Vindicate

Solution:

Vindicate – clear (someone) of blame or suspicion.

QUESTION: 3

Surmount

Solution:

Surmount – overcome (a difficulty or obstacle).

QUESTION: 4

Flutter

Solution:

float – rest or move on or near the surface of a liquid without sinking.

QUESTION: 5

Dilate

Solution:

widen – make or become wider

QUESTION: 6

Laconic

Solution:

concise – giving a lot of information clearly and in a few words; brief but comprehensive.

QUESTION: 7

Haughty

Solution:

conceited – excessively proud of oneself; vain.

QUESTION: 8

Slither

Solution:

Slither – move smoothly over a surface with a twisting or oscillating motion.

QUESTION: 9

Exotic

Solution:

Exotic – originating in or characteristic of a distant foreign country.

QUESTION: 10

Rout

Solution:

Rout – a disorderly retreat of defeated troops.

QUESTION: 11

Enliven

Solution:

Enliven – make (something) more entertaining, interesting, or appealing.

QUESTION: 12

Impious

Solution:

Impious – showing a lack of respect for God or religion.

QUESTION: 13

Dulcet

Solution:

Dulcet – (especially of sound) sweet and soothing (often used ironically).

QUESTION: 14

Rescind

Solution:

Rescind – revoke, cancel, or repeal (a law, order, or agreement).

QUESTION: 15

Salient

Solution:

Salient – most noticeable or important.

QUESTION: 16

Abysmal

Solution:

Abysmal – extremely bad; appalling.

QUESTION: 17

Flaunt

Solution:

Flaunt – display (something) ostentatiously, especially in order to provoke envy or admiration or to show defiance.

QUESTION: 18

Insensitive

Solution:

Insensitive – showing or feeling no concern for others’ feelings.

QUESTION: 19

Obscene

Solution:

Obscene – (of the portrayal or description of sexual matters) offensive or disgusting by accepted standards of morality and decency.

QUESTION: 20

Vacillate

Solution:

Vacillate – waver between different opinions or actions; be indecisive.

QUESTION: 21

Demented

Solution:

Demented – suffering from dementia.
idiot – a stupid person.

QUESTION: 22

Ostentation

Solution:

Ostentation – the pretentious or showy display of wealth and luxury, designed to impress.
pomp – ceremony and splendid display

QUESTION: 23

Laconic

Solution:

Laconic – (of a person, speech, or style of writing) using very few words.
concise – giving a lot of information clearly and in a few words; brief but comprehensive.

QUESTION: 24

Knack

Solution:

Knack – an acquired or natural skill at doing something.
dexterity – skill in performing tasks, especially with the hands.

QUESTION: 25

Beckoned

Solution:

Beckoned – make a gesture with the hand, arm, or head to encourage or instruct someone to approach or follow.
called – cry out (a word or words).

QUESTION: 26

Scorn

Solution:

Scorn – a feeling and expression of contempt or disdain for someone or something.
condemn – express complete disapproval of; censure.

QUESTION: 27

Dulcet

Solution:

Dulcet – (especially of sound) sweet and soothing (often used ironically).
sweet – having the pleasant taste characteristic of sugar or honey; not salt, sour, or bitter.

QUESTION: 28

Salient

Solution:

Salient – most noticeable or important.
prominent – important; famous.

QUESTION: 29

Flaunt

Solution:

Flaunt – display (something) ostentatiously, especially in order to provoke envy or admiration or to show defiance.
exhibit – publicly display (a work of art or item of interest) in an art gallery or museum or at a trade fair.

QUESTION: 30

Blister

Solution:

Blister – a small bubble on the skin filled with serum and caused by friction, burning, or other damage.
wound – an injury to living tissue caused by a cut, blow, or other impact, typically one in which the skin is cut or broken.

Related tests