Synonyms MCQ - 3


30 Questions MCQ Test | Synonyms MCQ - 3


Description
This mock test of Synonyms MCQ - 3 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Synonyms MCQ - 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Synonyms MCQ - 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Synonyms MCQ - 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Synonyms MCQ - 3 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Delusion

Solution:

Delusion – an idiosyncratic belief or impression maintained despite being contradicted by reality or rational argument, typically as a symptom of mental disorder.
illusion – an instance of a wrong or misinterpreted perception of a sensory experience.

QUESTION: 2

Ravage

Solution:

Ravage – severely damaged; devastated.
demolish – pull or knock down (a building).

QUESTION: 3

Menace

Solution:

Menace – a person or thing that is likely to cause harm; a threat or danger.
threat – a statement of an intention to inflict pain, injury, damage, or other hostile action on someone in retribution for something done or not done.

QUESTION: 4

Premonition

Solution:

Premonition – a strong feeling that something is about to happen, especially something unpleasant.
forewarning – an advance warning.

QUESTION: 5

Irascible

Solution:

Irascible – having or showing a tendency to be easily angered.

QUESTION: 6

Grandeur

Solution:

Grandeur – splendour and impressiveness, especially of appearance or style.
magnificence – the quality of being magnificent.

QUESTION: 7

Laconic

Solution:

Laconic – (of a person, speech, or style of writing) using very few words.
concise – giving a lot of information clearly and in a few words; brief but comprehensive.

QUESTION: 8

Tribulation

Solution:

Tribulation – a cause of great trouble or suffering.
suffering – the state of undergoing pain, distress, or hardship.

QUESTION: 9

Reverie

Solution:

Reverie – a state of being pleasantly lost in one’s thoughts; a daydream.

QUESTION: 10

Trite

Solution:

Trite – (of a remark or idea) lacking originality or freshness; dull on account of overuse.
banal – so lacking in originality as to be obvious and boring.

QUESTION: 11

Decrepitude

Solution:

Decrepitude – the state of being decrepit

QUESTION: 12

Scorn

Solution:

Scorn – a feeling and expression of contempt or disdain for someone or something.

QUESTION: 13

Heralded

Solution:

Heralded – be a sign that (something) is about to happen.

QUESTION: 14

Gloomy

Solution:

Gloomy – dark or poorly lit, especially so as to appear depressing or frightening.

QUESTION: 15

Insensitive

Solution:

Insensitive – showing or feeling no concern for others’ feelings

QUESTION: 16

Pester

Solution:

Pester – trouble or annoy (someone) with frequent or persistent

QUESTION: 17

Exhort

Solution:

Exhort – strongly encourage or urge (someone) to do something.

QUESTION: 18

Pretend

Solution:

Pretend – behave so as to make it appear that something is the case when in fact it is not.

QUESTION: 19

Flung

Solution:

Flung – throw or hurl forcefully

QUESTION: 20

Retaliate

Solution:

Retaliate – make an attack in return for a similar attack.

QUESTION: 21

Delusion

Solution:

Delusion – an idiosyncratic belief or impression maintained despite being contradicted by reality or rational argument, typically as a symptom of mental disorder.
illusion – an instance of a wrong or misinterpreted perception of a sensory experience.

QUESTION: 22

Wily

Solution:

Wily – skilled at gaining an advantage, especially deceitfully.
cunning – having or showing skill in achieving one’s ends by deceit or evasion.

QUESTION: 23

Invoice

Solution:

Invoice – a list of goods sent or services provided, with a statement of the sum due for these; a bill.
statement – a definite or clear expression of something in speech or writing.

QUESTION: 24

Humorous

Solution:

Humorous – causing laughter and amusement; comic.
witty – showing or characterized by quick and inventive verbal humour.

QUESTION: 25

Gather

Solution:

Gather – come together; assemble or accumulate.
congregate – gather into a crowd or mass.

QUESTION: 26

Stern

Solution:

stern – (of a person or their manner) serious and unrelenting, especially in the assertion of authority and exercise of discipline.
strict – demanding that rules concerning behaviour are obeyed and observed.

QUESTION: 27

Mimic

Solution:

mimic – imitate (someone or their actions or words), especially in order to entertain or ridicule.
copy – a thing made to be similar or identical to another.

QUESTION: 28

Kiosk

Solution:

Kiosk – a small open-fronted hut or cubicle from which newspapers, refreshments, tickets, etc. are sold.
store – a quantity or supply of something kept for use as needed.

QUESTION: 29

Engross

Solution:

Engross – absorb all the attention or interest of.
absorb – take in or soak up (energy or a liquid or other substance) by chemical or physical action.

QUESTION: 30

Fetch

Solution:

Fetch – go for and then bring back (someone or something) for someone.
bring – take or go with (someone or something) to a place.

Related tests