Test 1: The Adventures Of Toto - 1


15 Questions MCQ Test English Class 9 | Test 1: The Adventures Of Toto - 1


Description
This mock test of Test 1: The Adventures Of Toto - 1 for Class 9 helps you for every Class 9 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 9 Test 1: The Adventures Of Toto - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test 1: The Adventures Of Toto - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 9 students definitely take this Test 1: The Adventures Of Toto - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test 1: The Adventures Of Toto - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 9 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who or what was Toto?

Solution:

Toto was a pretty monkey because his eyes were bright and sparkled with mischief beneath deep set eyebrows. His Teeth were white like pearls, were very often displayed in a smile. His fingers were quick. His tail added to his good looks.

QUESTION: 2

By whom was Toto brought to the writer’s house? 

Solution:

The writer's grandfather liked to collect animals and had made a zoo at home. One day, he saw a red - coloured monkey tied to a trough with a tonga driver. He liked the monkey and wanted to add it to his collection. He bought Toto from the tonga driver for a sum of five rupees.

QUESTION: 3

For how much was Toto bought?

Solution:

Grandfather bought Toto from a tonga-driver for the sum of five rupees.

QUESTION: 4

Who did Grandfather buy Toto from? 

Solution:

Grandfather bought Toto from a tonga-driver for the sum of five rupees. The tonga-driver used to keep the little red monkey tied to a feeding-trough, and the monkey looked so out of place there that Grandfather decided he would add the little fellow to his private zoo.

QUESTION: 5

What colour was Toto? 

Solution:

The tonga-driver used to keep the little red monkey tied to a feeding-trough, and the monkey looked so out of place there that Grandfather decided he would add the little fellow to his private zoo.

QUESTION: 6

The tonga-driver used to keep the monkey_______.

Solution:

The tonga driver had tied the little red - coloured monkey to a feeding trough, so that he could not run away.

QUESTION: 7

Grandfather decided to add the little monkey_______.

Solution:
QUESTION: 8

Toto had bright eyes that sparkled with________.

Solution:

Toto was a pretty monkey because his eyes were bright and sparkled with mischief beneath deep set eyebrows.

QUESTION: 9

Toto’s________often displayed a smile. 

Solution:

Its teeth, which were pearl white, were very often displayed in a smile that frightened the life out of elderly Anglo-Indian ladies.

QUESTION: 10

Toto’s hands looked_______as if they had been pickled in the sun.

Solution:
QUESTION: 11

Toto’s _______ added to his good looks. 

Solution:
QUESTION: 12

Grandfather believed that _______added to anybody’s good looks.

Solution:

The writer's grandfather thought that the tail added to the good looks of an animal. Toto's tail was like a third hand for him. It helped him hang from the branch of a tree. He also used it to lift objects which were beyond his hand's reach.

QUESTION: 13

What could Toto do with his tail? 

Solution:
QUESTION: 14

What would Grandmother do when Grandfather brought home some new bird or animal?

Solution:

Grandmother always fussed when Grandfather brought home some new bird or animal. So, it was decided that Toto’s presence should be kept a secret from her until she was in a particularly good mood. Grandfather and I put him away in a little closet opening into my bedroom wall, where he was tied securely — or so we thought — to a peg fastened into the wall.

QUESTION: 15

Why was it decided to keep Toto’s presence a secret from Grandmother?

Solution:

Toto's presence was kept a secret from grandmother because she did not approve of any addition to the already existing pets the grandfather had. So, Toto was kept in a closet that opened into the narrator's bedroom wall and was tied to a peg fastened into the wall.

Related tests