Test 1: The Little Girl


10 Questions MCQ Test English Class 9 | Test 1: The Little Girl


Description
This mock test of Test 1: The Little Girl for Class 9 helps you for every Class 9 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 9 Test 1: The Little Girl (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test 1: The Little Girl quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 9 students definitely take this Test 1: The Little Girl exercise for a better result in the exam. You can find other Test 1: The Little Girl extra questions, long questions & short questions for Class 9 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

To the little girl, who was a figure to be feared and avoided?

Solution:

To the little girl her father was a figure to be feared . It was because he always looked at her rudely . He gave her sometimes warnings that if she did not behave like a good girl he would ask her mother to take her to doctor. 

QUESTION: 2

How did Kezia feel when her father left for the office?

Solution:

For Kezia, her father was a figure to be feared and avoided. However, she felt relieved when her father disappeared or leave for office

QUESTION: 3

What thing did Kezia’s father demand when he reached home in the evening?

Solution:

Every evening after Kezia's father returned from work, he wanted his tea brought to him along with the newspaper. Instead of taking off his shoes himself, he made Kezia do it for him. He was strict and loud in his orders.

QUESTION: 4

Who did the father ask for newspaper and his slippers?

Solution:

Kezia's father after coming back from office spoke loudly in the house. He ordered tea and asked Kezia's mother to bring his sleepers and the newspaper. Kezia was supposed to take off his shoes. He gave her a stern look when she entered the room.

QUESTION: 5

What was the name of the little girl? 

Solution:

The name of girl was Kezia 

QUESTION: 6

When did Kezia speak with halts? 

Solution:

Kezia stuttered before her father as she was scared of him. She thought that he was a figure to be feared . She thought that he was a giant especially when he yawned.

QUESTION: 7

Why did Grandmother send Kezia down to the drawing room on Sunday afternoon? 

Solution:

Kezia's grandmother knew that she was afraid of her father and she felt that if she spoke to him more often, she would gq£ rid of that fear. So, every Sunday afternoon she used to send her to the drawing room to have a nice talk with her father.

QUESTION: 8

What did Kezia find her mother always doing? 

Solution:

All the options are false as whenever Kezia was sent by her grandmother to talk to her parents on Sunday afternoons, she always found her mother reading

QUESTION: 9

 Where did Kezia sit in the drawing room?

Solution:

On grandmother's suggestion, Kezia would go to the drawing-room to have a “nice talk with Father and Mother” and sit on a stool waiting for him to wake up and talk to her. He would wake up and look at her staring apprehensively at him.

QUESTION: 10

What does Kezia’s father compare her to? 

Solution:

As kezia was staring to his father because her grandmother told her to have a good talk with her father and mother but when she reached there she is not able to say anything to her father as she was very afraid of him. So, because of her staring, her father told her that she is looking like a little brown owl.

Related tests