Test: A House, A Home - 1


10 Questions MCQ Test English Class 6 (Honeysuckle) | Test: A House, A Home - 1


Description
This mock test of Test: A House, A Home - 1 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: A House, A Home - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: A House, A Home - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: A House, A Home - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: A House, A Home - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The house is built of _____

Solution: The house is built of bricks, stone, wood and iron.
QUESTION: 2

What is home made of?

Solution: The home is made up of kindness and unselfish acts.
QUESTION: 3

‘It’ is eaves and chimneys. ‘It’ refers to

Solution: ‘it’ here refers to a house. The first stanza of the poem tells us about how the house is made.
QUESTION: 4

The wood used in house is _____

Solution: The wood used in the house is hard.
QUESTION: 5

What does the poet show in his poem?

Solution: The poet tells the difference between the house and the home in this poem.
QUESTION: 6

According to the poem a house may have a_______.

Solution: According to the poem a house may have a yard.
QUESTION: 7

The members of a family _______.

Solution: The members of a family love each other. It is a lovely family.
QUESTION: 8

Floors are made of ______.

Solution: The floors are made up of tiles.
QUESTION: 9

What do the members of a family share with each other?

Solution: The members of a family share joy and sorrow with each other.
QUESTION: 10

A house is not made of ______.

Solution: A home is made of loving members but a house is made up of materialistic things such as wood and bricks.

Related tests