Test: A Letter To God


15 Questions MCQ Test English Class 10 | Test: A Letter To God


Description
This mock test of Test: A Letter To God for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: A Letter To God (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: A Letter To God quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: A Letter To God exercise for a better result in the exam. You can find other Test: A Letter To God extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 What did Lencho hope for? 

Solution:

Lencho hoped for rains as the only thing that his field of ripe corn needed was a shower.

QUESTION: 2

In which direction huge mountains of clouds could be seen approaching?

Solution:

In the north east huge mountains of clouds could be seen approaching.

QUESTION: 3

Lencho compared the rain drops with _____.

Solution:

Lencho compared the rain drops with coins.

QUESTION: 4

Why was corn destroyed?

Solution:

The corn was destroyed because of hail. There was no flower left on the plant.

QUESTION: 5

What were the feelings of Lencho after the hail stopped?

Solution:

After the hail stopped, he looked at his fields and his soul was filtered with sadness as everything was destroyed.

QUESTION: 6

What did Lencho ask for from God through the letter?

Solution:

Lencho wrote a letter to god and asked him for a hundred pesos to sow his fields again and to live until crops grow.

QUESTION: 7

The postmaster was a ______ man.

Solution:

The postmaster was an amiable man. He was a friendly and pleasant man.

QUESTION: 8

Why was the postmaster angry?

Solution:

Postmaster became angry when Lencho started counting money in the envelope.

QUESTION: 9

Who does Lencho have complete faith in?

Solution:

Lencho had full faith in god.

QUESTION: 10

What is another word for contentment?

Solution:

Contentment means satisfaction.

QUESTION: 11

Where did Lancho live?

Solution:

Lencho lived in the valley. His house was the only house in the valley.

QUESTION: 12

What did Lencho assume when he read the letter?

Solution:

Lencho assumed that  God could not have made a mistake, nor could he have denied Lencho what he had requested.

QUESTION: 13

Why does the postmaster send money to Lencho?

Solution:

Postmaster was moved by Lencho’s complete faith in God so he thought to help him.

QUESTION: 14

Why was it a sorrowful night?

Solution:

It was a sorrowful night as the corn crops were destroyed.

QUESTION: 15

What kind of man was Lencho?

Solution:

Lencho was literate and yet he didn’t know how his letter would reach God without any address. He was a naive and Stupid farmer with blind faith on God and his powers.
 

Similar Content

Related tests