Test: Add Our Points


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 2 | Test: Add Our Points


Description
This mock test of Test: Add Our Points for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Add Our Points (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Add Our Points quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Add Our Points exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Add Our Points extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Jim has five cats. Sam has six cats. How many cats do the boys have altogether?

Solution:

Number of cats Jim has = 5
Number of cats Sam has = 6
Both having total number of cats = 5 + 6 = 11.

QUESTION: 2

What is the total of 3, 4 and 6?

Solution:

Finding the total means adding all the numbers together.
= 3 + 4 + 6 
= 13

QUESTION: 3

What is the total when 7, 5 and 6 are added together?

Solution:

To find a total, all the numbers must be added together.

7 + 5 + 6 = 18 

QUESTION: 4

What is 6 more than 3?

Solution:

To find 'more than', count on from the first number
3 + (6) = 9

QUESTION: 5

If I have 8 candies and mom gives me 6 more, how many do I have altogether?

Solution:

'Altogether' is another addition clue word.
8 + 6 = 14

QUESTION: 6

What is the missing number:
9 = ? + 5

Solution:

Working out what must be added to 5 to get to 9 gives an answer of 4

QUESTION: 7

3 + 5 + 2 + 6 + 8 = ?

Solution:

Adding up can be done in any order!
= (3 + 5) +( 2 + 6) + 8 
= 8 + 8 + 8
= 16 + 8
= 24

QUESTION: 8

How many must be added to 9 to get 16?

Solution:

Counting on from 9 to 16 gives an answer of 7.

QUESTION: 9

What is 8 + 3?

Solution:

Three added to eight gives a total of eleven.
8 + 3 = 11

QUESTION: 10

What is eight plus nine?

Solution:

'Plus' is another way of saying 'add'
8 + 9 = 17

Related tests