Test: Addition - 1


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 3 | Test: Addition - 1


Description
This mock test of Test: Addition - 1 for Class 3 helps you for every Class 3 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 3 Test: Addition - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Addition - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 3 students definitely take this Test: Addition - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Addition - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 3 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Find the missing digit. 445 + __ = 766

Solution:

Consider the following example  5 + __ = 6  =>  5+1=6

So similarly

445 + 321 = 766.

QUESTION: 2

Find the missing digit. 349 + 4_6 = 805

Solution:

Consider the unit digit in both numbers on LHS so 9 + 6 = 15 ; Hence 5 comes in the unit digit and 1 is carried over. Consider the tens digit in both numbers on LHS. Now since 0 is the tens digit in 805 the sun of tens digits on numbers on LHS should add up to 10 (1 gets carried over). So 1 + 4 +? = 10 = >? = 5 Consider the hundreds digit in both numbers on LHS. 1+3+4=8 349+456 =805.

QUESTION: 3

Find the missing number. 456 : 487 :: 360 : ?

Solution:

456 + 31 = 487 360 + 31 = 391 So ? = 391

QUESTION: 4

7000: 8000 :: 4000 : _?_

Solution:

7000 + 1000 = 8000 4000 + 1000 = 5000

QUESTION: 5

Find the missing number. 450, 460, ___, 480, 490, ___

Solution:

Add 10 to each term to get the next term. 460 + 10 = 470 470 + 10 = 480 480 + 10 = 490 490 + 10 = 500

QUESTION: 6

Find the missing number. 344, 351, 358, ___, ___.

Solution:

Add 7 to each term to get the next term. 344 + 7 = 351 351+7=358 358 + 7 =365 365+ 7 = 372

QUESTION: 7

Which number makes the equation true? ? +1323 = 1223 + 1223

Solution:

1123 + 1323 = 2446 = 1223 + 1223

QUESTION: 8

Which number makes the equation true? 419 +? = 581 + 116

Solution:

419+278=581+116=697

QUESTION: 9

Which number makes the equation true? 1508 + 1125 = 2407 +?

Solution:

1508 + 1125 = 2407 + 226 = 2633

QUESTION: 10

Which number makes the equation true? 43 + ? = 26 + 68

Solution:

43 + 51 = 26 + 68 = 94

Related tests