Test: Air Around Us- 2


10 Questions MCQ Test Science for Class 1 | Test: Air Around Us- 2


Description
This mock test of Test: Air Around Us- 2 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Air Around Us- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Air Around Us- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Air Around Us- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Air Around Us- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A football is filled with air. What changes will it make to the weight of the football?

Solution:

When we fill air in the football then it will increase the weight of the football.

QUESTION: 2

Which of the following is filled with air?

Solution:

All of these items are filled with air.

QUESTION: 3

Direction: Read the following poem carefully and answer the following question.
Air is a gas, We can't see it that is true But often we feel it, In things that we do, It keeps up a kite Air fills up a balloon Without it to breathe We would be in big trouble  _______ is the mixture of many gases

Solution:

Air is the mixture of many gases.

QUESTION: 4

Which activity cannot be done with air?

Solution:
  • We can't see the air but we can Feel it. 
  • But when air passes or blows it strikes us so we can feel the air when it blows.
QUESTION: 5

Which one of these options given has no fixed shape and volume?

Solution:

Air or any other gases, in particular, has no distinctive shape or volume.

QUESTION: 6

Football and tyre-tubes are filled with ______.

Solution:

Football and tyre-tubes are filled with air.

QUESTION: 7

For lighting a fire, we need ______.

Solution:

For lighting a fire, we need air.

QUESTION: 8

Which object is filled with air?

Solution:

Rubber tubes are filled with air.

QUESTION: 9

We _____ air when it moves.

Solution:

Since air is invisible we easily forget that it is all around us. When we sit in front of a fan, we can actually feel the air molecules moving in the same direction.

QUESTION: 10

______ air is called Wind.

Solution:

The moving air is called Wind

Similar Content

Related tests