Test: Birds Come, Birds Go


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 2 | Test: Birds Come, Birds Go


Description
This mock test of Test: Birds Come, Birds Go for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Birds Come, Birds Go (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Birds Come, Birds Go quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Birds Come, Birds Go exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Birds Come, Birds Go extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is to do with subtraction?

Solution:

The other words all mean to add

QUESTION: 2

Which words tell you this is an addition:
I had three balls and I bought six more. How many did I have altogether?

Solution:

More and altogether suggest adding up

QUESTION: 3

Which of the following is to do with addition?

Solution:

A total is the sum of two or more groups

QUESTION: 4

Which word could be placed in the space?
16 ____ 4 gives an answer of 12.

Solution:

16 - 4 = 12. Minus is another word for subtract

QUESTION: 5

What would you do to solve this:
Seven plus eight =

Solution:

Plus is another word for add

QUESTION: 6

Which of the following could be used for addition or subtraction?

Solution:

The difference between two numbers can be found by either adding or subtracting

QUESTION: 7

Which words could be placed in the space?
8 ____ 11 gives an answer of 3.

Solution:

The correct answer is subtracted from
Sometimes the number to be subtracted can come first in the number sentence

QUESTION: 8

Which of the following is to do with addition?

Solution:

Putting two or more groups together is the same as adding them

QUESTION: 9

Which word could be placed in the space?
12 ____ 8 gives an answer of 20.

Solution:

Plus is another word for add

QUESTION: 10

Which of the following is to do with subtraction?

Solution:

Taking one number away from another is subtracting

Related tests