Test: Classification- 6


15 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 6


Description
This mock test of Test: Classification- 6 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for CAT Test: Classification- 6 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 6 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Classification- 6 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 6 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pink are colours of the spectrum. The seven colours of the spectrum are Violet, Indigo, Blue, Green, YeHow, Orange, Red.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Mangrove are aquatic plants.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Mob represent well-organised groups.

QUESTION: 4

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All others denote state of happiness.

QUESTION: 5

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Diana are names of statues.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Bunker are terms associated with hockey.

QUESTION: 7

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Depend are synonyms.

QUESTION: 8

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Stars form part of the solar system.

QUESTION: 9

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Garage are dwelling places.

QUESTION: 10

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cacti grow in polar regions.

QUESTION: 11

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Einstein are scientists related to radioactivity.

QUESTION: 12

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Dinosaur are imaginary creatures.

QUESTION: 13

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lord Tennyson were either the Governor-General or the Viceroy of India.

QUESTION: 14

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Michigan are rivers, while Michigan is a lake.

QUESTION: 15

Directions to Solve

In each of the following questions, four words have been given out of which three are alike in some manner, while the fourth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All other taxes are levied and collected by the Centre.

Related tests