Test: Classification- 9


20 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 9


Description
This mock test of Test: Classification- 9 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CAT Test: Classification- 9 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 9 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Classification- 9 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 9 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Igloo are types of boats, while igloo is a kind of house found in polar regions.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Potato is the only vegetable in the group which grows underground.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Butterfly are birds, while butterfly is an insect.

QUESTION: 4

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Ladyfinger are vegetables which grow best in winter.

QUESTION: 5

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Peso are Greek letters, while Peso is a currency.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Crocodile are mammals, while crocodile is a reptile.

QUESTION: 7

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All Except Spider are flying insects.

QUESTION: 8

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Tolstoy are poets, while Tolstoy is a story-writer.

QUESTION: 9

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

AH except Mongolia are neighbouring countries of India,

QUESTION: 10

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Cortes are currencies, while Cortes is a parliament.

QUESTION: 11

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Rice are rabi crops, while rice is a kharif crop.

QUESTION: 12

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Pepsinogen are constituents of blood, while pepsinogen is an enzyme.

QUESTION: 13

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lakshadweep are states of India, while Lakshadweep is a Union Territory.

QUESTION: 14

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Columbus were astronomers, while Columbus was an explorer.

QUESTION: 15

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Valley are elevated features.

QUESTION: 16

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Snake are amphibians.

QUESTION: 17

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Delicious represent tastes recognised by the human tongue.

QUESTION: 18

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Giraffe are animals used as beasts of burden.

QUESTION: 19

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

Resin is the only product in the group which is obtained from trees.

QUESTION: 20

Directions to Solve

In each of the following questions, five words have been given out of which four are alike in some manner, while the fifth one is different. Choose the word which is different from the rest.

Question -

Choose the word which is different from the rest.

Solution:

All except Lizard are invertebrates i.e. they have no backbone.

Related tests