Test: Clothes


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 3 | Test: Clothes


Description
Attempt Test: Clothes | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study Social Science for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Phiran is mostly worn in

Solution:


The pheran, also spelt phiran, is a long robe worn in Kashmir mostly in the winter as protection against the cold. The garment has long been part of Kashmir's traditional wear and is associated with the Kashmiri identity as much as the Kangri and the Kashmiri cuisine.

QUESTION: 2

Salwar kameez is worn by women in

Solution:

The salwar kameez is famous among Indian women as it is a very comfortable outfit which can also be used in different weather conditions. It is also a very graceful outfit which can be used at formal events, work place, dinner or even parties. The shalwar and kameez were introduced into South Asia after the arrival of Muslims in the north in the 13th century: at first worn by Muslim women, their use gradually spread, making them a regional style, especially in the historical Punjab region. 

QUESTION: 3

North Indian staple food

Solution:

The staple food of North India is wheat which is consumed in the types of rotis or chapatis with sabzi or curry. The greater part of the North Indian individuals incline toward vegetarian diet aside from the Kashmiris.

QUESTION: 4

popular food in Eastern India

Solution:

Many Indian desserts are fried foods made with sugar, milk or condensed milk. Ingredients and preferred types of dessert vary by region. 

QUESTION: 5

Staple diet in West Bengal

Solution:

Rice and Fish are the staple food of West Bengal.

QUESTION: 6

Popular snack in Maharashtra

Solution:

Vada pav is a savory dinner roll stuffed with fried mashed and spiced potato fritters. It is a popular vegan street food snack eaten in Mumbai and rest of Maharashtra. This dish is full of flavors and various textures!

QUESTION: 7

Coconuts are extensively grown in

Solution:

Tamil Nadu, Kerala, Karnataka and Andhra Pradesh are the leading coconut producing states in India and these states account for more than 90 per cent of the total coconut produced in the country.
Coconut being a coastal crop is mainly cultivated in Tamil Nadu, Kerala, Odisha, West Bengal, Karnataka, Maharashtra and Pondicherry. However, the crop is also cultivated in other nontraditional climatic regions in India, using the modern day agricultural techniques.

QUESTION: 8

Oranges are commonly grown in which state

Solution:

Oranges are mostly grown in Maharashtra, Madhya Pradesh, Assam, Rajasthan, Mizoram, Meghalaya, Nagaland and Karnataka.

QUESTION: 9

What is the major ingredient in preparation of dosa

Solution:

A dosa (also dosai or dosha or dose) is a thin pancake or crepe, originating from South India, made from a fermented batter predominantly consisting of lentils and rice. 

QUESTION: 10

Which of the following is not a milkmaid product?

Solution:

Cabbage is a leafy green, red (purple), or white (pale green) biennial plant grown as an annual vegetable crop for its dense-leaved heads.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Similar Content

Related tests