Class 2  >  Mathematics for Class 2: NCERT  >  Test: Counting In Groups - 1 Download as PDF

Test: Counting In Groups - 1


Test Description

10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 2: NCERT | Test: Counting In Groups - 1

Test: Counting In Groups - 1 for Class 2 2022 is part of Mathematics for Class 2: NCERT preparation. The Test: Counting In Groups - 1 questions and answers have been prepared according to the Class 2 exam syllabus.The Test: Counting In Groups - 1 MCQs are made for Class 2 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Counting In Groups - 1 below.
Solutions of Test: Counting In Groups - 1 questions in English are available as part of our Mathematics for Class 2: NCERT for Class 2 & Test: Counting In Groups - 1 solutions in Hindi for Mathematics for Class 2: NCERT course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Class 2 Exam by signing up for free. Attempt Test: Counting In Groups - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Mathematics for Class 2: NCERT for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Test: Counting In Groups - 1 - Question 1

Add the following number of cups 

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 1

  = 5

= 10

So, we have 5 and 10 cups respecitively.

Hence,  adding these will give 5 + 10 = 15 cups

Test: Counting In Groups - 1 - Question 2

Add the following: 45, 67 and 70.

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 2

Firstly add two numbers = 45 + 67 = 112
Then, add remaining number = 112 + 70 = 182

Test: Counting In Groups - 1 - Question 3

Fill in the blank from the options given below.

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 3

 
In counting, number of diyas above are 8 in number.


In counting, number of diyas in second figure are 10 in number.

Hence, if we add two more diyas to the first figure we will get 10 diyas.

Test: Counting In Groups - 1 - Question 4

76 + 54 + 89 + 32 = ?

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 4

► (76 + 54) + (89 + 32)
► 130 + 121
► 251 

Test: Counting In Groups - 1 - Question 5

John bought 56 kg of wheat and 66 kg of rice. How much quantities of articles he bought in total?

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 5

Wheat bought by John in Kg = 56
Rice bought by John in Kg = 66
In total he bought = 56 Kg + 66 Kg = 122 kg

Test: Counting In Groups - 1 - Question 6

Which one of the following is correct about the addends of the given picture?

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 6

In picture given:
2 mice + 1 mice + 3 mice + 2 mice
so, 2 + 1 + 3 + 2 is the correct answer

Test: Counting In Groups - 1 - Question 7

There are 25 people in an event. After some time 45 people join them. How many people are there in total, in the event?

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 7

Number of people already present in the event = 25

Number of people joined the party after sometime = 45

Total number of people in the party = 25 + 45 = 70

Test: Counting In Groups - 1 - Question 8

Find out the addition of the numbers given inside the circle.

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 8

Let's take two numbers on the left side of the circle and add them = 37 + 36 = 73

Now take two number on the right side of the circle = 9 + 5 = 14

Let's add both the results we get = 73 + 14 = 87

Then add this number to the number in the middle of the circle= 87 + 45 = 132

Or,

► (37 + 36) + 45 + (9 + 5)
► 73 + 45 + 14
► 118 + 14
► 132

Test: Counting In Groups - 1 - Question 9

Add: Rs.60, Rs.56 and Rs.29.

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 9

Rs. 60 + Rs. 56 + Rs. 29 

= Rs. 116 + Rs. 29
= Rs. 145

Test: Counting In Groups - 1 - Question 10

Cost of 2 text books is Rs.89 and 3 note books is Rs.67. How much money is paid in all if the cost of one drawing book is Rs.23?

Detailed Solution for Test: Counting In Groups - 1 - Question 10

Cost of 2 text books = Rs. 89
Cost of 3 notebooks = Rs. 67
Cost of 1 drawing book = Rs. 23

Total cost = Rs. 89 + Rs. 67 + Rs. 23
= 179

37 videos|62 docs|21 tests
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code
Information about Test: Counting In Groups - 1 Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Counting In Groups - 1 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Counting In Groups - 1, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice