Test: Determiners - 1


10 Questions MCQ Test Class 8 English by VP Classes | Test: Determiners - 1


Description
This mock test of Test: Determiners - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Determiners - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Determiners - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Determiners - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Determiners - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Complete the following sentences using appropriate determiners.

Our garden looks awful this summer. There are too ___________ weeds.

Solution:

Our garden looks awful this summer. There are too many weeds.

QUESTION: 2

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

Has she got __________ friends?

Solution:

Any is a Group B determiner. Group B determiners can be used directly before nouns without of.

QUESTION: 3

Complete the following sentences using appropriate determiners.

There aren’t __________ flowering plants in our garden.

Solution:

There aren’t many flowering plants in our garden.

QUESTION: 4

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

_________ children love stories.

Solution:

Most is a Group B determiner. Group B determiners can be used directly before nouns without of.

QUESTION: 5

Complete the following sentences using appropriate determiners.

How __________ pages did you read?

Solution:

How many pages did you read?

QUESTION: 6

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

_________ the shops are closed on Sundays.

Solution:

We use ‘most of’ before a noun with an article, possessive or demonstrative.

QUESTION: 7

Complete the following sentences using appropriate determiners.

They say ___________ knowledge is a dangerous thing.

Solution:

They say a little knowledge is a dangerous thing.

QUESTION: 8

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

________ philosophy is concerned with life after death.

Solution:

We use much of before place names and nouns that refer to a subject or activity.

QUESTION: 9

Complete the following sentences using appropriate determiners.

I am having _________ trouble passing my driving exam.

Solution:

I am having a lot of trouble passing my driving exam.

QUESTION: 10

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

_________ these blouses is loose for me.

Solution:

We need ‘of’ before a noun with a determiner. However, we cannot use every before of. We use every one.

Related tests