Test: Domestic Animals- 2


10 Questions MCQ Test Science for Class 2 | Test: Domestic Animals- 2


Description
This mock test of Test: Domestic Animals- 2 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Domestic Animals- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Domestic Animals- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Domestic Animals- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Domestic Animals- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Herbivorous animals eat ______.

Solution:

Herbivorous animals eat only plants and plants products.

QUESTION: 2

A nest is a home of ______.

Solution:
  • Sparrow is a bird. Only birds live in nest.
  • Snake, lizard and hamster are not birds.
QUESTION: 3

Whale is an _____ animal and is a ____.

Solution:

Whale is an aquatic animal and it is a carnivorous animal.

QUESTION: 4

An _________ has six legs, and a bird have wings.

Solution:

An insect has six legs and a bird has two wings.

QUESTION: 5

Consider the following statements
Statement 1: Both carnivorous and herbivorous animals, maintain balance in nature.
Statement 2: Only herbivorous animals maintain balance in nature.
Q. Which of the following is correct about the above statements?

Solution:

Both Carnivorous and herbivorous animals maintain balance in nature.

QUESTION: 6

Which of the following statements is/are true?
(i) Whale is an aquatic animal
(ii) Seahorse is a terrestrial animal
(iii) Crocodile is both aquatic as well as terrestrial animal
(iv) Goat is omnivorous              

Solution:

Seahorse is a marine animal, goat is herbivorous.

QUESTION: 7

Which type of living organisms form a food chain?

Solution:
  • Both plants and animals form food chain.
  • Plants and animals are the main source of food for all the organisms on earth.
QUESTION: 8

Which of the following is true?

Solution:
  • Horse is a domestic animal.
  • A stable is a building in which livestock, especially horses, are kept.
QUESTION: 9

Domestic animals are those which depend on _______  for their survival.

Solution:
  • Animals need humans with good intentions for them.
  • Animals need these types of humans for protection, shelter, preservation, and survival.
QUESTION: 10

The skin of animals like lion, tiger is used as leather after they are dead.

Solution:

No, we don't use lion and tiger dead skin to make leather.

Similar Content

Related tests