Test: Formal Verification, Risk & Dependability Analysis


15 Questions MCQ Test Embedded Systems (Web) | Test: Formal Verification, Risk & Dependability Analysis


Description
Attempt Test: Formal Verification, Risk & Dependability Analysis | 15 questions in 25 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Embedded Systems (Web) for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

What is meant by FOL?

Solution:

Explanation: Many formal verification techniques are used and these are classified on the basis of the logics employed. The techniques are propositional logic, first order logic, and higher order logic. The FOL is the abbreviated form of the first order logic which includes the quantification.

QUESTION: 2

 What is HOL?

Solution:

Explanation: The formal verification techniques are classified on the basis of the logics employed. The techniques are propositional logic, first order logic, and higher order logic. The HOL is the abbreviation of the higher order logic in which the proofs are automated and manually done with some proof support.

QUESTION: 3

What is BDD?

Solution:

Explanation: The binary decision diagram is a kind of data structure which is used to represent the Boolean function.

QUESTION: 4

 Which formal verification technique consists of Boolean formula?

Solution:

Explanation: The propositional logic technique is having the boolean formulas and the boolean function. The tools used in propositional logic is the tautology checker or the equivalence checker which in turn uses the binary decision diagrams which is also known as BDD.

QUESTION: 5

Which of the following is also known as equivalence checker?

Solution:

Explanation: The propositional logic technique consists of the boolean formulas and the boolean function. The tools used in this type of logic is the tautology checker or the equivalence checker which in turn uses the BDD or the binary decision diagrams.

QUESTION: 6

Which of the following is possible to locate errors in the specification of the future bus protocol?

Solution:

Explanation: The model checking was developed using the binary decision diagram and the BDD and it was possible to locate errors in the specification of the future bus protocol.

QUESTION: 7

 Which of the following is a popular system for model checking?

Solution:

Explanation: The EMC-system is developed by Clark and it describes the CTL formulas, which is the computational tree logics.

QUESTION: 8

 What is CTL?

Solution:

Explanation: The EMC-system is a popular system for model checking which is developed by Clark that describes the CTL formulas, which is also known as computational tree logics. The CTL consist of two parts, a path quantifier, and a state quantifier.

QUESTION: 9

Which is a top-down method of analyzing risks?

Solution:

Explanation: The FTA is Fault tree analysis which is a top-down method of analyzing risks. It starts with a damage and comes up with the reasons for the damage. The analysis is done graphically by using gates.

QUESTION: 10

What is FTA?

Solution:

Explanation: The FTA is also known as the Fault tree analysis which is a top-down method of analyzing risks. The analysis starts with a damage and comes up with the reasons for the damage. The analysis can be checked graphically by using gates.

QUESTION: 11

Which gate is used in the geometrical representation, if a single event causes hazards?

Solution:

Explanation: The fault tree analysis is done graphically by using gates mainly AND gates and OR gates. The OR gate is used to represent the single event which is hazardous. Similarly, AND gates are used in the graphical representation, if several events cause hazards.

QUESTION: 12

Which analysis uses the graphical representation of hazards?

Solution:

Explanation: The FTA is done graphically by using gates mainly AND gates and OR gates. The OR gate is used to represent the single event which is hazardous.

QUESTION: 13

 Which gate is used in the graphical representation, if several events cause hazard?

Solution:

Explanation: The fault tree analysis is done graphically by using gates. The main gates used are AND gates and OR gates. The AND gates are used in the graphical representation, if several events cause hazards.

QUESTION: 14

What is FMEA?

Solution:

Explanation: The FMEA is the failure mode and the effect analysis, in which the analysis starts at the components and tries to estimate their reliability.

QUESTION: 15

 Which of the following can compute the exact number of clock cycles required to run an application?

Solution:

Explanation: The fine-grained model has the cycle-true instruction set simulation. In this modelling, it is possible to compute the exact number of clock cycles which is required to run an application.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code