Test: Geometry- 1


10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 4 | Test: Geometry- 1


Description
This mock test of Test: Geometry- 1 for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Test: Geometry- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Geometry- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Test: Geometry- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Geometry- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A flag is always parallel to the ground

Solution:

A flag is always perpendicular to the ground, not parallel. 

Hence, False. 

QUESTION: 2

Find the angle of acute angle.

Solution:

An acute angle is an angle that measures less than 90°. It can be measured using a protractor. For example, 35°, 60°, 72°, and so on are all acute angles.

QUESTION: 3

Stumps of a wicket is example of

Solution:

Stumps of a wicket is an example of perpendicular. 

QUESTION: 4

A line cannot be drawn fully on a

Solution:

A line cannot be drawn on a paper. We can only draw a line segment on a paper. A line extends indefinitely in both directions and therefore we cannot draw a line on a paper. Whereas a line segment is of finite length.

QUESTION: 5

What the angle of reflex angle?

Solution:

A reflex angle is any angle that is more than 180 degrees (half circle) and less than 360 degrees (full circle). A reflex angle will always have either an obtuse or an acute angle on the other side of it.

Reflex Angle | Reflex Angle Definition | DK Find Out

QUESTION: 6

Ruler is a example of _________ angle.

Solution:

Ruler is an example of straight  angle.

In Maths, a straight angle is an angle equal to 180 degrees. It is called straight because it appears as a straight line.

Straight Angles

QUESTION: 7

180 is a _________ angle.

Solution:

180 is a straight angle. Straight Angles

QUESTION: 8

Find the complete angle

Solution:

 

A full angle, also called a complete angle, and 360 is a complete angle. 

Explained! Types of Angles: Acute, Right, Obtuse, Reflex, Complete Angles

 

QUESTION: 9

Corner of room is _________ angle

Solution:

Corner of room is right angle

QUESTION: 10

All perpendicular lines are _________ lines

Solution:

All perpendicular lines are parallel lines

Related tests