Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa


12 Questions MCQ Test English Class 10: First Flight | Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa


Description
This mock test of Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 12 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Glimpses Of India (Part-1) A Baker From Goa extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Where were bakers especially found in India?

Solution:

Goa         

QUESTION: 2

Who ruled over Goa?

Solution:

Portuguese

QUESTION: 3

In the olden days baker in Goa was known as :

Solution:

 pader

QUESTION: 4

What did the children like to buy ?

Solution:

bangle-bread

QUESTION: 5

Which name is used for the sweet bread?

Solution:

bol

QUESTION: 6

The bakers used to wear  

Solution:

kabai

QUESTION: 7

When were the bills collected?

Solution:

at the end of the month

QUESTION: 8

What type of people are bakers?

Solution:

prosperous

QUESTION: 9

Now are bakers in their physique?

Solution:

plump

QUESTION: 10

The elders in Goa are nostalgic about :

Solution:

all of the above

QUESTION: 11

The baker used to come daily.

Solution:

twice

QUESTION: 12

Who is the author of the lesson ‘A Baker from Goa’?

Solution:

Lucio Rodrigues