Test: Glimpses Of India Part- II Coorg


14 Questions MCQ Test English Class 10 | Test: Glimpses Of India Part- II Coorg


Description
This mock test of Test: Glimpses Of India Part- II Coorg for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 14 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Glimpses Of India Part- II Coorg (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Glimpses Of India Part- II Coorg quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Glimpses Of India Part- II Coorg exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Glimpses Of India Part- II Coorg extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In which state of India is Coorg situated?

Solution:

Karnataka 

QUESTION: 2

Coorg is famous for its :

Solution:

all of the above

QUESTION: 3

The best season to visit Coorg is :

Solution:

September to March

QUESTION: 4

How much area of Coorg is covered by evergreen forests?

Solution:

thirty percent

QUESTION: 5

From which river do Coorgs get water ?

Solution:
QUESTION: 6

The Coorgi people are famous for the tradition of :

Solution:

hospitality

QUESTION: 7

Coorgs are descents of :

Solution:

both (A) and (C)

QUESTION: 8

Who was General Cariappa? 

Solution:

the first chief of Indian Army 

QUESTION: 9

The freshwater fish of Coorg is :

Solution:

mahseer 

QUESTION: 10

We can reach Coorg by :

Solution:

all of the above

QUESTION: 11

What is the district headquarter of Coorg?

Solution:

Madikeri

QUESTION: 12

What is the distance between Bangalore and Coorg?

Solution:

260 kms

QUESTION: 13

What is Nisargadhama?

Solution:

an island

QUESTION: 14

Who is the writer of the lesson `Coorg’?

Solution:

Lokesh Abrol